U septembru ponude za novu elektranu u Novom Sadu

Zainteresovani investitori za modernizaciju i proširenje Termoelektrane-toplane "Novi Sad" trebalo bi svoje ponude da dostave do 30. septembra ove godine, u skladu sa rokovima datim u tenderskoj dokumentaciji. Da li će to učiniti samostalno ili kao konzorcijum, zajedno sa nekom drugom kompanijom koja nema status učesnika u postupku, ali je naknadno pokazala zainteresovanost za učešće u ovom projektu, biće poznato kad se otvore ponude. Potencijalni investitori, budući strateški partneri EPS-a i grada Novog Sada, u projektu modernizacije i proširenja Termoelektrane-toplane "Novi Sad“ mogu do 29. jula ove godine da posete postrojenje i vide podatke o tom projektu, kako bi pripremili finansijski, tehnički i pravni izveštaj. U postupku dokapitalizacije ENS, EPS i grad Novi Sad uložiće zemljište sa postojećom infrastrukturom i postrojenjima.

U septembru ponude za novu elektranu u Novom SaduZainteresovani investitori za modernizaciju i proširenje Termoelektrane-toplane "Novi Sad" trebalo bi svoje ponude da dostave do 30. septembra ove godine, u skladu sa rokovima datim u tenderskoj dokumentaciji, saopštio je danas EPS.

"Da li će to učiniti samostalno ili kao konzorcijum, zajedno sa nekom drugom kompanijom koja nema status učesnika u postupku, ali je naknadno pokazala zainteresovanost za učešće u ovom projektu, biće poznato kad se otvore ponude", izjavio je član Upravnog odbora Društva za kombinovanu proizvodnju termoelektrične i toplotne energije "Energija Novi Sad" (ENS) Zoran Manasijević.

Potencijalni investitori, budući strateški partneri EPS-a i grada Novog Sada, u projektu modernizacije i proširenja Termoelektrane-toplane "Novi Sad“ mogu do 29. jula ove godine da posete postrojenje i vide podatke o tom projektu, kako bi pripremili finansijski, tehnički i pravni izveštaj, navodi se u saopštenju.

U postupku dokapitalizacije ENS, EPS i grad Novi Sad uložiće zemljište sa postojećom infrastrukturom i postrojenjima.

Od izabranog strateškog partnera se očekuje da dokapitalizacijom stekne većinsko učešće u ENS-u, kao i da, pored neophodnog finansijskog i operativnog kapaciteta, raspolaže iskustvom u podizanju i upravljanju sličnim postrojenjima.

Realizacijom ovog projekta obezbeđuje se dugoročno ekonomski i ekološki održivo snabdevanje energijom u široj zoni Novog Sada, što jasno pokazuje koliki je značaj tog projekta.

Novo postrojenje moći će dugoročno da obezbedi grejanje Novog Sada, a i da pokrije očekivani nedostatak električne energije u Srbiji, dok se ne završe elektrane koje EPS planira da gradi sa drugim strateškim partnerima, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik