Ugovore potpisalo manje od trećine potrošača

Bez autora
Jan 08 2015

"Elektrodistribucija" Prijedor zaključila je ugovore o snabdijevanju sa 11.876 potrošača, podaci su ovog preduzeća. Ugovore je potpisalo 11.380 domaćinstava i 496 pravnih lica u Prijedoru gdje ukupno imamo 37.495 korisnika, rečeno je danas u "Elektrodistribuciji" Prijedor. Dodaju da nemaju informaciju da li će rok za potpisivanje ugovora s potrošačima, koji je istekao 31. decembra 2014, iznova biti produžavan i da tu informaciju iz svoje centrale očekuju poslije januarskih praznika. Sadržaj ugovora proističe iz Opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom koje je Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske donijela u avgustu 2012, a Zakon o obligacionim odnosima omogućava komunalnim preduzećima da korisnicima ponude jednostrane, tipske ugovore.

Ugovore potpisalo manje od trećine potrošača"Elektrodistribucija" Prijedor zaključila je ugovore o snabdijevanju sa 11.876 potrošača, podaci su ovog preduzeća.

"Ugovore je potpisalo 11.380 domaćinstava i 496 pravnih lica u Prijedoru gdje ukupno imamo 37.495 korisnika", rečeno je danas u "Elektrodistribuciji" Prijedor.

Dodaju da nemaju informaciju da li će rok za potpisivanje ugovora s potrošačima, koji je istekao 31. decembra 2014, iznova biti produžavan i da tu informaciju iz svoje centrale očekuju poslije januarskih praznika.

Sadržaj ugovora proističe iz Opštih uslova za isporuku i snabdijevanje električnom energijom koje je Regulatorna komisija za energetiku Republike Srpske donijela u avgustu 2012, a Zakon o obligacionim odnosima omogućava komunalnim preduzećima da korisnicima ponude jednostrane, tipske ugovore.

"Elektrokrajina" Banjaluka od početka 2013. poziva sva pravna i fizička lica da zaključe ugovore sa nadležnim elektrodistribucijama, uz napomenu da odbijanje zaključenja ugovora za posljedicu ima obustavu isporuke električne energije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik