Varaždin: Ugovori za potpore za energetsku učinkovitost

Bez autora
Mar 23 2014

Ugovore o dodjeli državnih potpora za energetsku učinkovitost i obnovljive izbore energije danas je u Varaždinu potpisao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak s predstavnicima neprofitnih organizacija, jedinica lokalne uprave i samouprave te proračunskim korisnicima s područja Varaždinske županije. Riječ je o programu poticanja razvoja energetskog sustava za 2014. godinu, za koji je krajem siječnja Ministarstvo gospodarstva objavilo javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te je u te svrhe u svom proračunu osiguralo 11,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost ugovora za Varaždinsku županiju je 2,9 milijuna kuna. Na ovaj način želimo poticati i informirati o onome što slijedi 2015. budući je jedan od ključna tri cilja na području energetike u Europskoj uniji smanjenje potrošnje energije odnosno energetska učinkovitost, poručio je prilikom potpisivanja ugovora ministar Vrdoljak dodajući da su izdvojena sredstva skromna, ali dostatna da se skrene pažnja na to područje kao i da se realizira lijep broj investicija.

Varaždin: Ugovori za potpore za energetsku učinkovitostUgovore o dodjeli državnih potpora za energetsku učinkovitost i obnovljive izbore energije danas je u Varaždinu potpisao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak s predstavnicima neprofitnih organizacija, jedinica lokalne uprave i samouprave te proračunskim korisnicima s područja Varaždinske županije.

Riječ je o programu poticanja razvoja energetskog sustava za 2014. godinu, za koji je krajem siječnja Ministarstvo gospodarstva objavilo javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te je u te svrhe u svom proračunu osiguralo 11,5 milijuna kuna. Ukupna vrijednost ugovora za Varaždinsku županiju je 2,9 milijuna kuna.

Na ovaj način želimo poticati i informirati o onome što slijedi 2015. budući je jedan od ključna tri cilja na području energetike u Europskoj uniji smanjenje potrošnje energije odnosno energetska učinkovitost, poručio je prilikom potpisivanja ugovora ministar Vrdoljak dodajući da su izdvojena sredstva skromna, ali dostatna da se skrene pažnja na to područje kao i da se realizira lijep broj investicija.

Svrha programa je da se kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne samouprave, odnosno njihovim proračunskim korisnicima, te neprofitnim organizacijama i subjektima, potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti te korištenje obnovljivih izvora energije.

Činjenicu da je Varaždinska županija dobila više od 25 posto od ukupnom predviđenih sredstava naglasio je i sam ministar ističući da je Varaždinska županija uvijek najbrža i da ne propušta šanse.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar zadovoljan je brojem potpisanih ugovora i razinom sredstva jer će većinu radova obavljati lokalne tvrtke. Ističe da je na području županije veliki broj građevinskih tvrtki koje su pogođene krizom i da će ovi projekti donekle ublažiti lošu situaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik