Veća proizvodnja, ali i potrošnja struje

Bez autora
Mar 03 2011

Elektroprivreda Srbije (EPS) proizvela je, u prva dva meseca ove godine, 3,9 odsto više električne energije nego što je planirano elektroenergetskim bilansom države, ali je u istom periodu povećana i potrošnja električne energije - čak za 3,1 odsto više nego u januaru i februaru prošle godine.Iako je Srbija imala manjak električne energije i veću potrošnju od očekivane, problema u snabdevanju nije bilo. Zahvaljujući odličnom radu EPS-ovih rudnika i elektrana značajno je smanjen i uvoz struje.

Veća proizvodnja, ali i potrošnja strujeElektroprivreda Srbije (EPS) proizvela je, u prva dva meseca ove godine, 3,9 odsto više električne energije nego što je planirano elektroenergetskim bilansom države, ali je u istom periodu povećana i potrošnja električne energije - čak za 3,1 odsto više nego u januaru i februaru prošle godine, saopšteno je iz EPS-a.

"Iako je Srbija imala manjak električne energije i veću potrošnju od očekivane, problema u snabdevanju nije bilo. Zahvaljujući odličnom radu EPS-ovih rudnika i elektrana značajno je smanjen i uvoz struje".
 
"U januaru i februaru ove godine na slobodnom tržištu nabavljeno je samo 256 miliona kilovat-sati, što je za 110 miliona kilovat-sati manje od planiranih količina.Tako su smanjeni troškovi, na ime uvoza, za oko 5,7 miliona evra. U istom periodu EPS je na slobodnom tržištu uspeo da proda 70 miliona kilovat-sati, pa je po tom osnovu uvećan prihod za oko četiri miliona evra", navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik