Vlada: Više korisnika subvencija

Bez autora
Oct 07 2012

Imajući u vidu neprecizne medijske interpretacije povodom primjene vladinog Programa subvecioniranja potrošača električne energije, još jednom podsjećamo da je inoviranim Programom subvencioniranja proširen broj korisnika, sa sadašnjih 13 hiljada korisnika na 27 hiljada potencijalnih korisnika. Cilj ovog Programa je da se, kroz olakšice za električnu energiju, dodatno pomogne najugroženijim kategorijama stanovništva. Korisnici subvencija svoja prava ostvaruju prijavljivanjem za ovaj Program, na šta ih Ministarstvo rada i socijalnog staranja u kontinuitetu poziva. Program obuhvata proširenje liste korisnika subvencije na korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice; njege i pomoći drugog lica; lične invalidnine i smještaja u drugu porodicu; materijalnog obezbjeđenja boraca; nezaposlena lica kojima je utvrđen status invalida rada II ili III kategorije u smislu propisa o penzijskom i invalidskom osiguranju...

Vlada: Više korisnika subvencijaImajući u vidu neprecizne medijske interpretacije povodom primjene vladinog Programa subvecioniranja potrošača električne energije, još jednom podsjećamo da je inoviranim Programom subvencioniranja proširen broj korisnika, sa sadašnjih 13 hiljada korisnika na 27 hiljada potencijalnih korisnika, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Cilj ovog Programa je da se, kroz olakšice za električnu energiju, dodatno pomogne najugroženijim kategorijama stanovništva.

Naglašavamo da korisnici subvencija svoja prava ostvaruju prijavljivanjem za ovaj Program, na šta ih Ministarstvo rada i socijalnog staranja u kontinuitetu poziva, navedeno je u saopštenju.

Program obuhvata proširenje liste korisnika subvencije na korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice; njege i pomoći drugog lica; lične invalidnine i smještaja u drugu porodicu; materijalnog obezbjeđenja boraca; nezaposlena lica kojima je utvrđen status invalida rada II ili III kategorije u smislu propisa o penzijskom i invalidskom osiguranju, korisnike čiji prihodi domaćinstva ne prelaze 158,70 eura; nezaposlena lica ometena u razvoju koja su razvrstana u određenu kategoriju i stepen ometenosti u skladu sa posebnim zakonom, a završili su obrazovanje u specijalnoj školi; nezaposlena lica ometena u razvoju koja su razvrstana u određenu kategoriju i stepen ometenosti u skladu sa posebnim zakonom, a završilo je redovno obrazovanje; nezaposlena lica koja su završila obrazovanje uz prilagođeno izvođenje obrazovnog programa i pružanje dodatne stručne pomoći ili posebnom obrazovnom odnosno vaspitnom programu u skladu sa posebnim zakonom.

Svi zahtjevi koje korisnici prava na subvenciju dostave do 20. u mjesecu biće obrađeni i pravo na subvenciju potrošači ostvaruju počev od 01. narednog za prethodni mjesec.

Procedura ostvarivanja prava na subvenciju podrazumijeva:

Za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice, lične invalidnine, njege i pomoći drugog lica i lica koja su smještena u drugu porodicu da zahtjev za ostvarivanje prava podnesu lokalnoj jedinici Centra za socijalni rad;

Za korisnike materijalnog obezbjeđenja boraca zahtjev se prilaže nadležnom organu lokalne uprave za poslove boračke i invalidske zaštite;

Za nezaposlene invalide rada druge ili treće kategorije i lica sa smetnjama u razvoju dokumentacija o statusu i zahtjev za subvenciju se podnosi biroima rada ili kancelarijama Zavoda za zapošljavanje prema mjestu boravka.

Korisnik/lice koji/e ostvaruje pravo na subvenciju po više osnova može ostvariti subvenciju samo po jednom osnovu koji je za korisnika/lice povoljniji.

Korisnici koji su ostvarili pravo na subvenciju nemaju obavezu ponovnog podnošenja zahtjeva, zaključeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik