Vojvođani sa Kinezima "krote" Sunce

Bez autora
Sep 13 2011

Predstavnici Vojvodine i poslovno-privredne delegacije Kine razgovaraju o realizaciji projekta gradnje solarne elektrane u Vojvodini. Potencijalna lokacija za gradnju solarne elektrane, snage 30 megavata, nalazi se na području opštine Kikinda. Kineska kompanija "CHD Power Plant Operation" u celosti će obezbediti 100 miliona evra u opremi i tehnologiji. Vlada AP Vojvodine obezbediće za ovu elektranu zemljište i podloge neophodne u postupku pripreme za početak gradnje. Ovi razgovori u Vladi Vojvodine nastavak su realizacije projekta gradnje solarne elektrane dogovorenog Memorandumom o razumevanju, koji je novembra prošle godine potpisan između Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i ove kineske državne kompanije. Inače, već je najavljeno da će jedna kineska kompanija u Vranju gradti solarnu elektranu i fabriku solarnih panela u ukupnoj vrednosti od 300 miliona evra.

Vojvođani sa Kinezima "krote" SuncePredstavnici Vojvodine i poslovno-privredne delegacije Kine razgovaraju o realizaciji projekta gradnje solarne elektrane u Vojvodini.

Potencijalna lokacija za gradnju solarne elektrane, snage 30 megavata, nalazi se na području opštine Kikinda.

Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković kaže da će ”100 miliona evra u opremi i tehnologiji u celosti obezbediti kineska kompanija ‘CHD Power Plant Operation’".

Vlada AP Vojvodine obezbediće za ovu elektranu zemljište i podloge neophodne u postupku pripreme za početak gradnje.

Ovi razgovori u Vladi Vojvodine nastavak su realizacije projekta gradnje solarne elektrane dogovorenog Memorandumom o razumevanju, koji je novembra prošle godine potpisan između Sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i ove kineske državne kompanije.

Inače, već je najavljeno da će jedna kineska kompanija u Vranju gradti solarnu elektranu i fabriku solarnih panela u ukupnoj vrednosti od 300 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik