Za remont toplifikacionog sistema 2,3 miliona KM

Bez autora
Jul 13 2014

Za ovogodišnji remont toplifikacionog sistema, sanaciju proizvodnih i distributivnih kapaciteta banjalučke "Toplane" planirano je da se utroši 2,3 miliona KM, rekao je direktor ovog preduzeća Mićo Milovanović. Ističe da će se u redovnom godišnjem remontu, koji je u toku, otkloniti svi kvarovi koji su uočeni u prethodnoj sezoni grijanja i koji su pravili probleme zbog kojih su potrošači u pojedinim dijelovima grada imali nešto lošiji kvalitet grijanja. Trenutno se u gradu na više lokacija obavljaju radovi na zamjeni cjevovoda, sanaciji šahtova i toplotnih podstanica, tako da ćemo u narednu sezonu grijanja ući spremniji nego do sada, rekao je Milovanović. On je naveo da se rekonstruišu kritične dionice distributivne mreže tamo gdje su najveći gubici vode, kao i da se radi na otklanjanju uskog grla zbog nedovoljnog protoka.

Za remont toplifikacionog sistema 2,3 miliona KMZa ovogodišnji remont toplifikacionog sistema, sanaciju proizvodnih i distributivnih kapaciteta banjalučke "Toplane" planirano je da se utroši 2,3 miliona KM, rekao je direktor ovog preduzeća Mićo Milovanović.

Ističe da će se u redovnom godišnjem remontu, koji je u toku, otkloniti svi kvarovi koji su uočeni u prethodnoj sezoni grijanja i koji su pravili probleme zbog kojih su potrošači u pojedinim dijelovima grada imali nešto lošiji kvalitet grijanja.

"Trenutno se u gradu na više lokacija obavljaju radovi na zamjeni cjevovoda, sanaciji šahtova i toplotnih podstanica, tako da ćemo u narednu sezonu grijanja ući spremniji nego do sada", rekao je Milovanović.

On je naveo da se rekonstruišu kritične dionice distributivne mreže tamo gdje su najveći gubici vode, kao i da se radi na otklanjanju uskog grla zbog nedovoljnog protoka.

Milovanović je rekao da će periferne kotlovnice u naseljima Starčevica i Kočićev Vijenac biti izgrađene do početka naredne sezone grijanja.

Prema njegovim riječima, neto dugovanja korisnika prema "Toplani" iznose oko 15 miliona KM.

Milovanović je rekao da trenutno "Toplana", kao nikad do sada u ova doba godine, ima pune rezervoare mazuta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik