U Hrvatskoj krenulo prikupljanje potpisa protiv uvođenja eura

Bez autora
Oct 24 2021

Inicijativa "Zaštitimo hrvatsku kunu" danas kreće s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma. Pokrenuli su je Hrvatski suverenisti i HSP kako bi se odgodilo uvođenje eura kao službene valute u RH.

"Od 24. listopada, 00:00 krećemo sa prikupljanjem potpisa za Zaštitu hrvatske kune. Naši volonteri će sljedeća dva tjedna biti na više od 300 lokacija diljem Hrvatske. Potpišite referendumsku inicijativu, jer o promjeni nacionalne valute treba odlučiti isključivo narod na referendumu", poručio je Marijan Pavliček na svom Facebook profilu.

Ministarstvo pravosuđa i uprave priopćilo je da je za raspisivanje referenduma "Zaštitimo hrvatsku kunu“ potrebno prikupiti 368.867 potpisa.

"Organizacijski odbor Referendumske inicijative 'Zaštitimo hrvatsku kunu', za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma - s referendumskim pitanjem: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: 'Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa.

Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu' - najavio je početak prikupljanja potpisa birača", navode iz Ministarstva.

Članovi organizacijskog odbora Marko Milanović Litre, Željko Sačić, Ivan Iličić, Davorin Karačić i Frano Čirko danas će na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održati i konferenciju za medije povodom početka skupljanja potpisa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik