25 ponuda za gradnju puta Grdelica-Vladičin Han

Bez autora
Jan 17 2012

Na tender za izgradnju dela autoputa između Grdelice i Vladičinog Hana u dužini oko 13,5 kilometara, na Koridoru 10, stiglo je 25 ponuda iz 13 zemalja, a radovi bi mogli da počnu krajem maja. Izgradnja četiri lota - manjih deonica će se finansirati iz kredita Evropske investicione banke, a posao će biti dodeljen firmama koje budu ponudile najnižu cenu. Tender se realizuje po procedurama Svetske banke, a ponude su dostavile firme i konzorcijumi iz Bugarske, Italije, Češke, Kine, Grčke, Hrvatske, Austrije, Španije, Nemačke, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Od domaćih firmi ponude su dale firme "Energoprojekt - Niskogradnja", "Ratko Mitrović - Niskogradnja", "MBA Miljković" i "Putevi Užice", a iz Kine je stigla ponuda od poznate velike firme "Sinohidro Korporejšn Limitid". Prvi lot je za izgradnju autoputa od Grdelice do tunela Predajane ukupne dužine šest kilometara i obuhvata otvorenu trasu, osam mostova i nadvožnjak. Drugi lot je od tunela Predajane do Caričine Doline dužine 4,6 kilometara i obuhvata gradnju otvorene trase, osam mostova, dva nadvožnjaka i petlju Predajane. Za ta dva lota je rok za izgradnju 720 dana.

25 ponuda za gradnju puta Grdelica-Vladičin HanNa tender za izgradnju dela autoputa između Grdelice i Vladičinog Hana u dužini oko 13,5 kilometara, na Koridoru 10, stiglo je 25 ponuda iz 13 zemalja, a radovi bi mogli da počnu krajem maja, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Izgradnja četiri lota - manjih deonica će se finansirati iz kredita Evropske investicione banke, a posao će biti dodeljen firmama koje budu ponudile najnižu cenu. Tender se realizuje po procedurama Svetske banke, a ponude su dostavile firme i konzorcijumi iz Bugarske, Italije, Češke, Kine, Grčke, Hrvatske, Austrije, Španije, Nemačke, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Od domaćih firmi ponude su dale firme "Energoprojekt - Niskogradnja", "Ratko Mitrović - Niskogradnja", "MBA Miljković" i "Putevi Užice", a iz Kine je stigla ponuda od poznate velike firme "Sinohidro Korporejšn Limitid".

Kako je u saopštenju navedeno, prvi lot je za izgradnju autoputa od Grdelice do tunela Predajane ukupne dužine šest kilometara i obuhvata otvorenu trasu, osam mostova i nadvožnjak. Drugi lot je od tunela Predajane do Caričine Doline dužine 4,6 kilometara i obuhvata gradnju otvorene trase, osam mostova, dva nadvožnjaka i petlju Predajane. Za ta dva lota je rok za izgradnju 720 dana.

Treći lot je izgradnja tunela Predajane dužine oko 1.100 metara, a četvrti je tunel Manajle dužine 1.800 metara, koji se nalazi između Caričine Doline i Vladičinog Hana. Za treći i četvrti lot rok za izvođenje radova je 900 dana.

Za evaluaciju ponuda biće potrebno oko mesec dana, a otvaranje finansijskog dela će biti krajem februara ili početkom marta. Ugovor bi mogao da bude potpisan krajem aprila, a radovi će početi već krajem maja. Ostalo je još da se raspiše tender za dva lota od Caričine Doline do tunela Manajle i od tog tunela do Vladičinog Hana, kao i od Srpske Kuće do Levosoja, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik