Agrokor ulazi u energetiku i u 2011. investira 1,5 milijardu kuna

Bez autora
Jan 04 2011

Agrokor će u 2011. investirati ukupno oko 1,5 milijardu kuna. To je otprilike jednak iznos ulaganja kao i u 2010., a novac je ponajprije namijenjen povećanju efikasnosti, širenju i razvoju kompanija u koncernu, ali i nekim posve novim projektima. Ulaganja će se financirati pretežito vlastitim sredstvima, a tek manjim dijelom bankarskim kreditima, s tim da je polovica spomenutoga iznosa namijenjena investicijama u maloprodaju, a druga polovica u proizvodnju. Također, glavnina od oko 75 posto planiranih ulaganja odnosi se na Hrvatsku, a ostatak uglavnom na Agrokorove operacije u BiH i Srbiji. Svaka od investicija iz niza razloga zahtijevala najmanje godinu do dvije priprema. Jedna od najvažnijih novosti svakako je ulazak Agrokora u sektor energetike, a ta je najava, potvrđuju u koncernu, pobudila popriličan interes inozemnih investitora i dobavljača opreme.

Agrokor ulazi u energetiku i u 2011. investira 1,5 milijardu kunaAgrokor će u 2011. investirati ukupno oko 1,5 milijardu kuna, najavili su u siječanjskom broju magazina Banka predsjednik nadzornog odbora Ivan Todorić i izvršni potpredsjednik zadužen za strategiju i tržišta kapitala Ivan Crnjac.

To je otprilike jednak iznos ulaganja kao i u 2010., a novac je ponajprije namijenjen povećanju efikasnosti, širenju i razvoju kompanija u koncernu, ali i nekim posve novim projektima. Ulaganja će se financirati pretežito vlastitim sredstvima, a tek manjim dijelom bankarskim kreditima, pojašnjavaju Todorić i Crnjac, s tim da je polovica spomenutoga iznosa namijenjena investicijama u maloprodaju, a druga polovica u proizvodnju. Također, glavnina od oko 75 posto planiranih ulaganja odnosi se na Hrvatsku, a ostatak uglavnom na Agrokorove operacije u BiH i Srbiji. Todorić napominje kako je svaka od njihovih investicija iz niza razloga zahtijevala najmanje godinu do dvije priprema.

Jedna od najvažnijih novosti svakako je ulazak Agrokora u sektor energetike, a ta je najava, potvrđuju u koncernu, pobudila popriličan interes inozemnih investitora i dobavljača opreme. Riječ je o velikom projektu gradnje niza postrojenja za proizvodnju bioplina u sklopu Agrokorovih poljoprivrednih i prehrambenih tvrtki, koji će se odvijati pod kapom novoosnovane tvrtke Agrokor energija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik