"Aktor" dobio još jednu deonicu Koridora 10

Bez autora
Sep 02 2011

Preduzeće "Koridori Srbije" potpisalo je danas u Vladi Srbije ugovor sa grčkom firmom "Aktor S.A."o izgradnji autoputa na Koridoru 10 od Crvene Reke do Čiflika, kod Bele Palanke, u dužini od 12,7 kilometara, a radovi će početi tokom ovog meseca. "Aktor" je na međunarodnom tenderu ponudio za taj posao najnižu cenu od 4,4 milijarde dinara. Rok za izgradnju je godinu i po dana, a radove će finansirati Evropska banka za obnovu i razvoj. Radovi na toj deonici Koridora 10 obuhvataju i izgradnju dva velika mosta i petlju "Bela Palanka". "Aktorova" cena za izgradnju je bila najniža i ponuda ispunjava sve tehničke uslove i kriterijume, a radovi bi trebalo da počnu tokom ovog meseca. Prvo je vrednovan potencijal firme, njihove mogućnosti, koliko su radili u prethodne tri godine, finansijski potencijal... i očekuje se da mogu da izvedu radove. Grčki "Aktor" od januara ove godine gradi deo Koridora 10 kod Vranja, od Donjeg Neradovca do Srpske Kuće, u dužini od osam kilometara, što se finansira sredstvima Helenik plana.

"Aktor" dobio još jednu deonicu Koridora 10Preduzeće "Koridori Srbije" potpisalo je danas u Vladi Srbije ugovor sa grčkom firmom "Aktor S.A."o izgradnji autoputa na Koridoru 10 od Crvene Reke do Čiflika, kod Bele Palanke, u dužini od 12,7 kilometara, a radovi će početi tokom ovog meseca.

"Aktor" je na međunarodnom tenderu ponudio za taj posao najnižu cenu od 4,4 milijarde dinara.

Rok za izgradnju je godinu i po dana, a radove će finansirati Evropska banka za obnovu i razvoj.

Direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić rekao je Tanjugu da radovi na toj deonici Koridora 10 obuhvataju i izgradnju dva velika mosta i petlju "Bela Palanka".

"Aktorova" cena za izgradnju je bila najniža i ponuda ispunjava sve tehničke uslove i kriterijume, rekao je Mišić dodajući da bi radovi trebalo da počnu tokom ovog meseca.

"Prvo je vrednovan potencijal firme, njihove mogućnosti, koliko su radili u prethodne tri godine, finansijski potencijal... i očekujemo da mogu da izvedu radove", kazao je direktor "Koridora Srbije".

Grčki "Aktor" od januara ove godine gradi deo Koridora 10 kod Vranja, od Donjeg Neradovca do Srpske Kuće, u dužini od osam kilometara, što se finansira sredstvima Helenik plana.

Mišić je kazao da "Aktor" na toj deonici izvodi radove u predviđenom roku, s tim što su radovi bili malo usporeni zbog arheoloških otkrića na trasi budućeg autoputa.

Predsednik Borda direktora "Aktora" Dimitris Kutras je kazao Tanjugu da je ta kompanija jedna od najvećih u Grčkoj, gde je realizovala veliki broj građevinskih projekata.

"Spremni smo odmah da počnemo radove od Crvene Reke do Čiflika, ali prvo treba da se završe određene procedure neophodne za njihov početak. Obećavamo srpskom narodu da ćemo projekat uraditi kvalitetno i u roku", istakao je Kutras.

Na tenderu za izgradnju te deonice na Koridoru 10 bilo je 12 ponuda iz više zemalja - Bugarske, Austrije, Portugalije, Češke, Slovenije i drugih, pojedinacno ili u konzorcijumima, a najvišu cenu za izgradnju autoputa od Crvene Reke do Ciflika dao je srpsko-portugalski konzorcijum "MSF Planum" od 9,03 milijardi dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik