Austrijska kontrolna banka: Investitori se povlače iz BiH

Bez autora
Aug 07 2012

Bosna i Hercegovina je u srednjoj i jugoistočnoj Evropi najviše pogođena pesimističnim očekivanjima investitora, piše, između ostalog, u aktuelnom poslovnom indeksu Austrijske kontrolne banke (OeKB). Prema ispitivanju OeKB-a, strani investitori će, kada je riječ o BiH, u narednih nekoliko mjeseci više smanjiti nego otvoriti svojih predstavništava. Izuzetak su finansijske usluge, koje će ostati nepromijenjene. Generalno pada zadovoljstvo ulaganjem u BiH. U najmanju ruku se pogoršavaju poslovni izgledi zbog prespore konjunkture - navodi OeKB. Od 12 zemalja koje su analizirane, poslovna klima u BiH u julu je bila najsumornija. Razlozi su: utjecaj krize eura i sveukupna nesigurnost. Bosna i Hercegovina, prema navodima MMF-a, ne nalazi se u recesiji, ali bi se tokom godine mogla naći...

Austrijska kontrolna banka: Investitori se povlače iz BiHBosna i Hercegovina je u srednjoj i jugoistočnoj Evropi najviše pogođena pesimističnim očekivanjima investitora, piše, između ostalog, u aktuelnom poslovnom indeksu Austrijske kontrolne banke (OeKB), prenosi "Deutsche Welle".

Prema ispitivanju OeKB-a, strani investitori će, kada je riječ o BiH, u narednih nekoliko mjeseci više smanjiti nego otvoriti svojih predstavništava. Izuzetak su finansijske usluge, koje će ostati nepromijenjene.

- Generalno pada zadovoljstvo ulaganjem u BiH. U najmanju ruku se pogoršavaju poslovni izgledi zbog prespore konjunkture - navodi OeKB.

Od 12 zemalja koje su analizirane, poslovna klima u BiH u julu je bila najsumornija. Razlozi su: utjecaj krize eura i sveukupna nesigurnost. 

Bosna i Hercegovina, prema navodima MMF-a, ne nalazi se u recesiji, ali bi se tokom godine mogla naći.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik