Austrijski centar za podršku investitorima

Bez autora
Oct 08 2012

Kompanija "Bena" otvoriće 15. novembra centar u Beogradu u saradnji sa "Ecovis ConFidas" grupom. Poslovni koncept po kojem je "Bena" poznata u Austriji, namenjen je kompanijama iz inostranstva, Srbije i regiona, koje fizički još nisu prisutne u Beogradu. Za takve centre se, kaže Varendorf, najviše interesuju preduzeća srednje veličine. "Bena" je u Beogradu osnovala preduzeće "SEE Business Embassies", a svoj poslovni prostor će otvoriti u poslovnom centru "Ušće" i tako zvanično početi svoje poslovanje u Srbiji. To je prva poslovna ekspanzija kompanije "Bena" u Jugoistočnoj Evropi. Kompanije iz inostranstva mogu da zakupe poslovni prostor od najmanje 10 kvadratnih metara i pri tome dobiju poslovnu podršku u sekretarskim uslugama. Za kompaniju "Bena" prioritet je da podrži investitore u prvoj fazi dolaska na inostrano tržište, gde mogu da provedu neko vreme bez ili sa nekoliko saradnika i mininalnim troškovima i vide da li žele tu da osnuju firmu ili na drugi način prošire poslovanje.

Austrijski centar za podršku investitorimaU Beogradu se uskoro otvara poslovni centar austrijske komapnije "Bena". Prioritet centra biće podrška investitorima u fazi dolaska na inostrano tržište, a koncept da im se obezbedi sve na jednom mestu, kako bi posao mogao odmah da funkcioniše.

Kompanija "Bena" otvoriće 15. novembra centar u Beogradu u saradnji sa "Ecovis ConFidas" grupom.

Generalni direktor firme "Bena" Aleksandar Varendorf kaže da je poslovni koncept po kojem je "Bena" poznata u Austriji, namenjen je kompanijama iz inostranstva, Srbije i regiona, koje fizički još nisu prisutne u Beogradu. Za takve centre se, kaže Varendorf, najviše interesuju preduzeća srednje veličine.

"Bena" je u Beogradu osnovala preduzeće "SEE Business Embassies", a svoj poslovni prostor će otvoriti u poslovnom centru "Ušće" i tako zvanično početi svoje poslovanje u Srbiji.

"Očekujemo značajne investicije u narednom periodu od dve godine", naveo je Varendorf i dodao da je to prva poslovna ekspanzija kompanije "Bena" u Jugoistočnoj Evropi.

Kompanije iz inostranstva mogu da zakupe poslovni prostor od najmanje 10 kvadratnih metara i pri tome dobiju poslovnu podršku u sekretarskim uslugama.

Varendorf je objasnio da je za kompaniju "Bena" prioritet da podrži investitore u prvoj fazi dolaska na inostrano tržište, gde mogu da provedu neko vreme bez ili sa nekoliko saradnika i mininalnim troškovima i vide da li žele tu da osnuju firmu ili na drugi način prošire poslovanje.

Firme u poslovnom centru dobijaju komunikacionu infrastrukturu, priključak, faks i telefon, Internet, kao i mogućnost da koriste prostor za sastanke, prezentacije i druge poslovne aktivnosti.

"Dovoljno je, na primer, da neka firma ima minimalan broj saradnika, koji dođu u centar, priključe svoj lap-top i sve imaju, jer im se pruža kompletna infrastruktura i oko 15 usluga kako bi posao mogao odmah i bez zastoja da funkcioniše", rekao je Varendorf.

Generalni direktor firme "Ecovis ConFidas" u Srbiji, koja je deo međunarodne "Ecovis" grupe, Aleksandar Samonig, rekao je Tanjugu da to praktično znači da poslovni klijent koji dođe u Srbiji ne mora da brine o svom prostoru, novinama koje će čitati, kompjuteru, mobilnom telefonu, dobavljačima i mnogim drugim stvarima koje usporavaju strance prilikom dolaska u neku zemlju.

"Mi hoćemo da olakšamo investitorima da odmah počnu da rade", rekao je Samonig dodajući da je upravo ta vrsta efikasnosti ono što nedostaje Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik