Dodatni podsticaji za opštine

Bez autora
Jun 08 2011

Vlada Republike Srbije u narednim danima proširiće program za dvostruke podsticaje investitorima u onim opštinama koje imaju veću stopu nezaposlenosti od prosečne. Proširivanje liste za duple podsticaje biće doneto u okviru paketa reagovanja na osnovne probleme u domaćoj privredi u 2011. godini, a to su nezaposlenost, nelikvidnost i nedovoljna finansijska disciplina privrednih subjekata.Opštine koje imaju više od 50.000 stanovnika i stopu nezaposlenosti iznad proseka u narednom periodu dobijaće udvostručene podsticaje za investitore koji su spremni da otvore nove pogone, prošire postojeće i uposle nove radnike.

Dodatni podsticaji za opštineVlada Republike Srbije u narednim danima proširiće program za dvostruke podsticaje investitorima u onim opštinama koje imaju veću stopu nezaposlenosti od prosečne, saopštila je potpredsednica Vlade Republike Srbije za privredni i regionalni razvoj Verica Kalanović.

Proširivanje liste za duple podsticaje biće doneto u okviru paketa reagovanja na osnovne probleme u domaćoj privredi u 2011. godini, a to su nezaposlenost, nelikvidnost i nedovoljna finansijska disciplina privrednih subjekata.

Prema rečima Verice Kalanović, opštine koje imaju više od 50.000 stanovnika i stopu nezaposlenosti iznad proseka u narednom periodu dobijaće udvostručene podsticaje za investitore koji su spremni da otvore nove pogone, prošire postojeće i uposle nove radnike.

Vlada je već donela mere za podsticaj zapošljavanja i smanjivanje broja ljudi koji rade u sivoj zoni, s obzirom na to da u Srbiji ima više od 200.000 neprijavljenih radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik