Donacija 32 mamografa vlade Japana zdravstvu Srbije

Bez autora
May 30 2011

Nesebična donacija vlade Japana zdravstvu Srbije od 32 mamografa, američkog proizvođača dijagnostičkih i terapijskih uređaja posvećenih zdravlju žena “Hologic” nastavlja svoj put ka borbi protiv raka dojke. Instalacija i puštanje u rad prvog od 32 mamografa, je izvršena od strane inženjera firme Tim Co. iz Beograda 27. maja 2011. Zdravstveni centar Valjevo je prvi, kome je pripala čast da od isporučene baze mamografa širom Srbije, započne put ka ranom otkrivanju raka dojke digitalnom tehnologijom. Moderan i dijagnostički neprevaziđen digitalni mamograf firme Hologic pod nazivom "Selenia" u koji je utkana suština najmodernijih digitalnih detektora za mamografiju sa amorfnim selenijumom već funkcioniše na Institutima za onkologiju u Kamenici i Beogradu, na VMA, kao i u mobilnom trejleru koji krstari Srbijom.

Donacija 32 mamografa vlade Japana zdravstvu SrbijeNesebična donacija vlade Japana zdravstvu Srbije od 32 mamografa, američkog proizvođača dijagnostičkih i terapijskih uređaja posvećenih zdravlju žena “Hologic” nastavlja svoj put ka borbi protiv raka dojke.

Instalacija i puštanje u rad prvog od 32 mamografa,  je izvršena od strane inženjera firme Tim Co. iz Beograda 27. maja 2011. Zdravstveni centar Valjevo je prvi, kome je pripala čast da od isporučene baze mamografa širom Srbije, započne put ka ranom otkrivanju raka dojke digitalnom tehnologijom.

Moderan i dijagnostički neprevaziđen digitalni mamograf firme Hologic pod nazivom "Selenia" u koji je utkana  suština najmodernijih digitalnih detektora za mamografiju sa amorfnim selenijumom već funkcioniše na Institutima za onkologiju u Kamenici i Beogradu, na VMA, kao i u mobilnom trejleru koji krstari Srbijom.

Završena je i neophodna obuka rendgen tehničara i radiologa. Očekuje se da će se rasteretiti ove tercijarne ustanove i smanjiti liste čekanja za pregled. Kako je rak dojke izlečiv kada se otkrije na vreme, stekli su se uslovi za veliki korak ka unapređenju zdravlja svih građana Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik