Dunavska strategija značajna za prosperitet Srbije i Evrope

Bez autora
Jul 01 2012

Dunavska strategija predstavlja mogućnost prosperiteta ne samo podunavskog regiona, već i Evrope u celini. Srbija je tom strategijom stekla velike razvojne mogućnosti u oblasti infrastrukture, turizma i regionalne saradnje. Dunavska strategija je prepoznala značaj i ulogu svih podunavskih zemalja, od kojih su neke članice EU, a neke u procesu evropskih integracija. Takođe, značajno je da se taj region posmatra kao celina, a naša zemlja sa Dunavskom strategijom stekla je brojne razvojne mogućnosti. Tokom prve godine primene strategije započeti su brojni projekti za koje se očekuje da će u drugoj godini biti završeni. Neki od projekata koji se sprovode u okviru ovog dokumenta su revitalizacija Žeželjevog mosta, Golubačke tvrđave, projekat vodosnabdevanja u Velikom Gradištu, uređenje Bačkog kanala i drugi.

Dunavska strategija značajna za prosperitet Srbije i EvropeDunavska strategija predstavlja mogućnost prosperiteta ne samo podunavskog regiona, već i Evrope u celini, istakla je Direktor Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Milica Delević na konferenciji “Sprovođenje Dunavske strategije – izazovi i perspektive”, održanoj u Privrednoj komori Srbije.

Ona je navela da je Srbija tom strategijom stekla velike razvojne mogućnosti u oblasti infrastrukture, turizma i regionalne saradnje.

Dunavska strategija je prepoznala značaj i ulogu svih podunavskih zemalja, od kojih su neke članice EU, a neke u procesu evropskih integracija. Takođe, Delević je ocenila da je značajno da se taj region posmatra kao celina, i dodala da je naša zemlja sa Dunavskom strategijom stekla brojne razvojne mogućnosti.

Prema njenim rečima, tokom prve godine primene strategije započeti su brojni projekti za koje se očekuje da će u drugoj godini biti završeni.

Neki od projekata koji se sprovode u okviru ovog dokumenta su revitalizacija Žeželjevog mosta, Golubačke tvrđave, projekat vodosnabdevanja u Velikom Gradištu, uređenje Bačkog kanala i drugi.

Ona je najavila da će u septembru biti održan drugi Dunavski finansijski dijalog sa ciljem da se prikupe sredstva za realizaciju projekata koje predviđa Dunavska strategija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik