Finci u Zrenjanin ulažu 500 miliona evra

Bez autora
Oct 04 2012

Dva velika svetska investitora su na korak od potpisivanja ugovora o investiranju u Vojvodinu. U Zrenjanin će uložiti Finci, a u Sremsku Mitrovicu Amerikanci. I jedan i drugi grad su praktično ekonomski problemi pa ne treba ni govoriti o tome od kakvog će značaja za njih, kao i za privredu Vojvodine i Srbije, biti te investicije i radna mesta koja će biti otvorena. Zrenjanin će uskoro dobiti jednu od najznačajnijih i najvrednijih stranih investicija u Srbiji i Vojvodini, koja se procenjuje na oko 500 miliona evra, a radi se o ulaganju jedne velike kompanije iz Finske. Finci planiraju da u zrenjaninskoj industrijskoj zoni izgrade pogone na parceli od 80 hektara, a ugovor o toj investiciji mogao bi biti potpisan već do kraja ovog meseca. Ta investicija je gotovo sigurna te se čeka samo zvanično stavljanje parafa.

Finci u Zrenjanin ulažu 500 miliona evraDva velika svetska investitora su na korak od potpisivanja ugovora o investiranju u Vojvodinu.

Kako novosadski Dnevnik saznaje, u Zrenjanin će uložiti Finci a u Sremsku Mitrovicu Amerikanci.

I jedan i drugi grad su praktično ekonomski problemi pa ne treba ni govoriti o tome od kakvog će značaja za njih, kao i za privredu Vojvodine i Srbije, biti te investicije i radna mesta koja će biti otvorena.

Zrenjanin će uskoro dobiti jednu od najznačajnijih i najvrednijih stranih investicija u Srbiji i Vojvodini, koja se procenjuje na oko 500 miliona evra, a kako Dnevnik saznaje, radi se o ulaganju jedne velike kompanije iz Finske.

Kako Dnevnik takođe saznaje, Finci planiraju da u zrenjaninskoj industrijskoj zoni izgrade pogone na parceli od 80 hektara, a ugovor o toj investiciji mogao bi biti potpisan već do kraja ovog meseca. Nezvanično nam je protvrđeno da je ta investicija gotovo sigurna te da se čeka samo zvanično stavljanje parafa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik