Grad Beograd pomaže nerazvijenim opštinama

Bez autora
Mar 16 2011

U selu Đurđevo Brdo u opštini Rača u toku je rekonstrukcija puta, koji se finansira sredstvima grada Beograda u iznosu od tri miliona dinara. U ovom selu šumadijskog okruga u toku su radovi na rekonstrukciji puta, dužine oko 400 metara. Put povezuje selo sa centrom opštine i zbog toga je veoma bitan. Grad Beograd pomaže nerazvijenim opštinama i samim tim pomaže i realizaciju pojedinih projekata u njima. U interesu Beograda, kao lokomotive srpskog društva, jeste da mladi ostaju u malim sredinama. Ekonomski razvoj Šumadije zasnovan je na dolasku stranih investitora i to je ono što će doneti boljitak ovom kraju u narednim godinama. Beograd je opredelio sredstva kako za Raču tako i za ostale delove Srbije. Cilj je da se lokalni infrastrukturni objekti završe i budu korisni stanovnicima tih opština.

Grad Beograd pomaže nerazvijenim opštinamaU selu Đurđevo Brdo u opštini Rača u toku je rekonstrukcija puta, koji se finansira sredstvima grada Beograda u iznosu od tri miliona dinara.

U ovom selu šumadijskog okruga u toku su radovi na rekonstrukciji puta, dužine oko 400 metara. Put povezuje selo sa centrom opštine i zbog toga je veoma bitan.

Grad Beograd pomaže nerazvijenim opštinama i samim tim pomaže i realizaciju pojedinih projekata u njima. U interesu Beograda, kao lokomotive srpskog društva, jeste da mladi ostaju u malim sredinama.

Ekonomski razvoj Šumadije zasnovan je na dolasku stranih investitora i to je ono što će doneti boljitak ovom kraju u narednim godinama. Beograd je opredelio sredstva kako za Raču tako i za ostale delove Srbije. Cilj je da se lokalni infrastrukturni objekti završe i budu korisni stanovnicima tih opština.

Rešenjem gradonačelnika Beograda obrazovana je Komisija za dodelu materijalne i nematerijalne pomoći nerazvijenim opštinama u Republici Srbiji. Zadatak komisije je da definiše program i plan prioriteta za ulaganje u nerazvijene opštine iz oblasti komunalne i druge infrastrukture, kao i da u skladu sa socijalnim i ekonomskim položajem utvrdi vrstu, obim i visinu pomoći nerazvijenim opštinama u materijalnim i nematerijalnim dobrima. Za pomoć tim opštinama u 2010. godini obezbeđena su finansijska sredstva u iznosu od 53,6 miliona dinara.

Ugovor za dodelu sredstava za realizaciju projekata od značaja za razvoj lokalne sredine potpisali su predsednici opština Bela Palanka, Žabari, Žitište, Istok – Osojani, Merošina, Osečina, Plandište, Tutin, Crna Trava, Vladičin Han, Bojnik, Lebane, Gadžin Han, Medveđa, Rača, Petrovac na Mlavi, Alibunar i Malo Crniće.

I u 2011. godini grad Beograd je opredelio sredstva za nerazvijene opštine u Srbiji u iznosu od 55 miliona dinara. Tim ugovorima grad Beograd dodeljuje pomoć za realizaciju projekata od značaja za razvoj lokalne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik