Grci će graditi dva tunela na koridoru 10

Bez autora
Sep 04 2011

Preduzeće "Koridori Srbije" potpisaće sutra u Beogradu ugovor o izgradnju dva tunela kod Dimitrovgrada na koridoru 10, ukupne dužine 1,7 kilometara, sa grčkom firmom "Terna S.A". "Terna S.A." je imala najpovoljniju ponudu na međunarodnom tenderu realizovanom po procedurama Svetske banke. Sve firme koje su dale ponude morale su da zadovolje tehničke kriterijume i procedure, prođu finansijsku proveru i dokažu da su sposobne da izgrade tunele. U pitanju su tuneli "Pržojno Padina" i "Progon" deo obilaznice oko Dimitrovgrada, koju gradi austrijska "Alpina". Grčka firma "Terna S.A." je, među 12 ponuđača, imala na tenderu najnižu cenu od 3,83 milijarde dinara. Rok za izgradnju dva tunela na obilaznici oko Dimitrovgrada je dve godine, a radovi će finansirati Svetska banka.

Grci će graditi dva tunela na koridoru 10Preduzeće "Koridori Srbije" potpisaće sutra u Beogradu ugovor o izgradnju dva tunela kod Dimitrovgrada na koridoru 10, ukupne dužine 1,7 kilometara, sa grčkom firmom "Terna S.A".

Kako je rečeno Tanjugu u "Koridorima Srbije", "Terna S.A." je imala najpovoljniju ponudu na međunarodnom tenderu realizovanom po procedurama Svetske banke, izjavio je direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić.

"Sve firme koje su dale ponude morale su da zadovolje tehničke kriterijume i procedure, prođu finansijsku proveru i dokažu da su sposobne da izgrade tunele", kazao je direktor Mišić.

Mišić je kazao da su tuneli u pitanju "Pržojno Padina" i "Progon" deo obilaznice oko Dimitrovgrada, koju gradi austrijska "Alpina".

Grčka firma "Terna S.A." je, među 12 ponuđača, imala na tenderu najnižu cenu od 3,83 milijarde dinara.

Rok za izgradnju dva tunela na obilaznici oko Dimitrovgrada je dve godine, a radovi će finansirati Svetska banka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik