Hrvatske vode u Varaždinsku županiju investiraju 90 milijuna kuna

Bez autora
Jul 26 2012

Hrvatske vode planiraju investirati u projekte vodnog gospodarstva na području Varaždinske županije više od 90 milijuna kuna iz međunarodnih izvora financiranja. Investirat će se u već pripremljene i odobrene projekte koje su predložila komunalna poduzeća, Varkom i Ivkom. Tako je za projekte odvodnje koji će se provoditi preko Varkoma, osigurano oko 60 milijuna kuna, od čega se 7 milijuna kuna odnosi na izgradnju kanalizacijskih kolektora u Sračincu te 11,5 milijuna kuna na kolektor u Trnovcu Bartolovečkom. Nadalje, 10 milijuna kuna je izgradnja sekundarnih taložnica na UPOV-u Varaždin, 5 milijuna gradnja PS Kneginec, 23,5 milijuna kuna izgradnja kanalizacije u varaždinskom naselju Kučan u tri faze, oko 2,5 milijuna kuna gradnja kanalizacije u Vinici, dok je oko pola milijuna kuna osigurano za nove kanalizacijske kolektore u Ladanju Donjem.

Hrvatske vode u Varaždinsku županiju investiraju 90 milijuna kunaHrvatske vode planiraju investirati u projekte vodnog gospodarstva na području Varaždinske županije više od 90 milijuna kuna iz međunarodnih izvora financiranja, priopćili su iz županije nakon današnjeg posjeta Varaždinu Ivice Plišića, glavnog direktora Hrvatskih voda.

Investirat će se u već pripremljene i odobrene projekte koje su predložila komunalna poduzeća, Varkom i Ivkom. Tako je za projekte odvodnje koji će se provoditi preko Varkoma, osigurano oko 60 milijuna kuna, od čega se 7 milijuna kuna odnosi na izgradnju kanalizacijskih kolektora u Sračincu te 11,5 milijuna kuna na kolektor u Trnovcu Bartolovečkom. Nadalje, 10 milijuna kuna je izgradnja sekundarnih taložnica na UPOV-u Varaždin, 5 milijuna gradnja PS Kneginec, 23,5 milijuna kuna izgradnja kanalizacije u varaždinskom naselju Kučan u tri faze, oko 2,5 milijuna kuna gradnja kanalizacije u Vinici, dok je oko pola milijuna kuna osigurano za nove kanalizacijske kolektore u Ladanju Donjem.

Planira se i sedamnaest projekata koji se odnose na vodoopskrbu naselja na područjima općina Breznica, Breznički Hum, Martijanec, Sveti Ilija, Gornja Voća, Cestica te gradova Lepoglava, Novi Marof, Varaždinske toplice i Ludbreg za koje je osigurano financiranje putem HBOR-a te EIB-a i CEB-a, ukupne vrijednosti više od 30 milijuna kuna.

Ivica Plišić i suradnici razgovarali su s domaćinima, potpredsjednikom Hrvatskog sabora i gradonačelnikom Ivanca, Miloradom Batinićem te županom Varaždinske županije, Predragom Štromarom i suradnikom Alanom Košićem o svim razvojnim i infrastrukturnim projektima te ulaganjima Hrvatskih voda na ovom području.

"Pripremljene su investicije za cijelu Hrvatsku pa tako i Varaždinsku županiju, ulaganja su već krenula, ugovori su potpisani i sad očekujemo od komunalnih tvrtki realizaciju ", kazao je direktor Hrvatskih voda Plišić te dodao kako je zadovoljan stanjem u Varaždinskoj županiji koja želi dovršiti vodoopskrbni i komunalni sustav.

"Oko 90 milijuna kuna osigurano je od strane Hrvatskih voda prema našim komunalnim tvrtkama Varkomu i Ivkomu i to su sredstva koja treba potrošiti i uložiti. Od toga će 60 milijuna kuna biti namijenjeno za zaštitu voda, a 30 milijuna za vodoopskrbu. Siguran sam da će sve biti realizirano", poručio je župan Štromar i naznačio kako će "eventualno oko deset posto trebati osigurati općine i gradovi, ali preko komunalnih tvrtki".

Župan je i čestitao vodstvu Hrvatskih voda na velikom investicijskom ciklusu u vodnom gospodarstvu. Milorad Batinić izjavio je da će se urediti nova zaštita sliva rijeke Bednje do ušća u Dravu te kako će se ovi projekti kandidirati za EU fondove, dok se realizacija očekuje do 2020. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik