Investicije u istraživanje i eksploataciju nalazišta nafte

Bez autora
Jan 04 2011

Naftna industrija Srbije ima mogućnost da proširi posao vezan za istraživanje i eksploataciju nafte u regionu i u Iraku. Kako je danas izjavio Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Petar Škundrić, NIS sada ima nalazišta nafte u Srbiji i Angoli, a postoji mogućnost i da se posebni aranžmani naprave u Rumuniji, nekim bivšim republikama Sovjetskog Saveza i u Iraku. Irak je ponudio ozbiljnu saradnju Srbiji i srpskim kompanijama u oblasti energetike, uključujući sektor nafte i gasa. Takođe, ponuda ima i iz drugih zemalja. NIS je povećao investicije u istraživanje i eksploataciju nalazišta nafte. U 2010. godini su završeni građevinski radovi za modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu, a u toku 2011. godine planirano je da se obavi montaža opreme za hidrokreking, kao i da se izgradi fabrika za proizvodnju vodonika.

Investicije u istraživanje i eksploataciju nalazišta nafteNaftna industrija Srbije ima mogućnost da proširi posao vezan za istraživanje i eksploataciju nafte u regionu i u Iraku.

Kako je danas izjavio Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Petar Škundrić, NIS sada ima nalazišta nafte u Srbiji i Angoli, a postoji mogućnost i da se posebni aranžmani naprave u Rumuniji, nekim bivšim republikama Sovjetskog Saveza i u Iraku.

Irak je ponudio ozbiljnu saradnju Srbiji i srpskim kompanijama u oblasti energetike, uključujući sektor nafte i gasa. Takođe, ponuda ima i iz drugih zemalja.

NIS je povećao investicije u istraživanje i eksploataciju nalazišta nafte. U 2010. godini su završeni građevinski radovi za modernizaciju Rafinerije nafte u Pančevu, a u toku 2011. godine planirano je da se obavi montaža opreme za hidrokreking, kao i da se izgradi fabrika za proizvodnju vodonika. Investicije u to biće više od 400 miliona evra i omogućiće NIS-u da proizvodi derivate najvišeg kvaliteta, da poveća proizvodnju i postane regionalno najznačajnija naftna industrija. Projekat bi trebalo da bude završen do kraja sledeće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik