Isti uslovi za srpske i azerbejdžanske firme

Bez autora
Aug 11 2012

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić rekao je da će domaćim firmama biti obezbeđeno da učestvuju u izgradnji autoputa od Ljiga do Preljine pod istim uslovima kao i azerbejdžanska firma "AzVirt", koja je nosilac tog posla. "Koridori Srbije" su dužni da preko "AzVirta" obezbede da naši putari dobiju posao po istim cenama koje su ugovorene sa "AzVirtom", rekao je Mrkonjić tokom obilaska radova na deonicima Koridora 11 od Uba do Lajkovca i od Ljiga do Preljine. Srpske firme treba da učestvuju u tom poslu sa 49 odsto, a azerbejdžanska firma sa 51 odsto, naveo je Mrkonjić i dodao da su se "pojavile tendencije" da "AzVirt" pokušava tenderima da ošteti naše izvođače za deo posla i novca koji je ugovoren sa tom kompanijom. Ministar je istakao da je aranžman sa azerbejdžanskom firmom sklopljen na osnovu međudržavnog sporazuma i da cena mora da bude ista...

Isti uslovi za srpske i azerbejdžanske firmeSrpske firme će učestvovati u izgradnji autoputa od Ljiga do Preljine pod istim uslovima kao i azerbejdžanska firma koja je nosilac posla, kaže ministar Milutin Mrkonjić. O smeni direktora preduzeća "Koridori Srbije" nema ni govora, poručuje Mrkonjić, reagujući na izjave Velimira Ilića.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić rekao je da će domaćim firmama biti obezbeđeno da učestvuju u izgradnji autoputa od Ljiga do Preljine pod istim uslovima kao i azerbejdžanska firma "AzVirt", koja je nosilac tog posla.

"Koridori Srbije" su dužni da preko "AzVirta" obezbede da naši putari dobiju posao po istim cenama koje su ugovorene sa "AzVirtom", rekao je Mrkonjić tokom obilaska radova na deonicima Koridora 11 od Uba do Lajkovca i od Ljiga do Preljine.

Srpske firme treba da učestvuju u tom poslu sa 49 odsto, a azerbejdžanska firma sa 51 odsto, naveo je Mrkonjić i dodao da su se "pojavile tendencije" da "AzVirt" pokušava tenderima da ošteti naše izvođače za deo posla i novca koji je ugovoren sa tom kompanijom.

Ministar je istakao da je aranžman sa azerbejdžanskom firmom sklopljen na osnovu međudržavnog sporazuma i da cena mora da bude ista.

On je podsetio da je Azerbejdžan dao povoljan kredit Srbiji za izgradnju autoputa od Ljiga do Preljine u dužini od 40,5 kilometara u vrednosti od 300 miliona evra, a da Srbija treba da obezbedi još osam miliona.

Mrkonjić je rekao da se izvode intenzivni radovi na deonici od Uba do Lajkovca u dužini od 12,5 kilometara, kao i da su počeli radovi kod Ljiga i izrazio zadovoljstvo dinamikom relizacije.

Direktor "AzVirt" Elhan Sofijev izjavio je da radovi na izgradnji autoputa od Ljiga do Preljine idu dobro, ali da ih usporava to što nije rešena eksproprijacija na trasi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik