Japan pomaže Srbiji i pored nedaća

Bez autora
May 23 2011

Ambasador Japana Tošio Cunozaki kaže da će, uprkos nedaćama koje su zadesile tu zemlju, Japan nastaviti saradnju sa Srbijom. Srbija može da računa na obećani zajam za rekonstrukciju termoelektrane "Nikola Tesla". Kada je predsednik Srbije, Boris Tadić, posetio Japan u martu, neposredno pre zemljotresa, premijer Japana je obećao da će Japan dati Srbiji pozajmicu od 240 miliona evra za rekonstrukciju termoelektrane Nikola Tesla i oni će, uprkos našoj nesreći, taj projekat podržati. Japanska kompanija Panasonik u Svilajncu počela proizvodnju i ako taj poduhvat uspe, ostale japanske firme biće ohrabrene da dođu u Srbiju.

Japan pomaže Srbiji i pored nedaćaAmbasador Japana Tošio Cunozaki kaže da će, uprkos nedaćama koje su zadesile tu zemlju, Japan nastaviti saradnju sa Srbijom.

On je naglasio da Srbija može da računa na obećani zajam za rekonstrukciju termoelektrane "Nikola Tesla".

"Kada je predsednik Srbije, Boris Tadić, posetio Japan u martu, neposredno pre zemljotresa, naš premijer je obećao da će Japan dati Srbiji pozajmicu od 240 miliona evra za rekonstrukciju termoelektrane Nikola Tesla i mi ćemo, uprkos našoj nesreći, taj projekat podržati", rekao je on.

Cunozaki je rekao da je japanska kompanija Panasonik u Svilajncu počela proizvodnju i da će, ako taj poduhvat uspe, ostale japanske firme biti ohrabrene da dođu u Srbiju.

Ambasador je zahvalio Srbiji za saosećanje i podršku narodu Japana nakon zemljotresa i cunamija koji su pogodili tu zemlju pre nekoliko meseci.

Cunozaki je rekao da je u Japanu "sada, na sreću, situacija pod kontrolom" i da u oblastima pogodjenim zemljotresom građevinski radovi idu veoma dobro.

"Nevolja je pogodila i našu industriju, ali se nadam da će sve biti normalizovano početkom jeseni. Mislim da će cela proizvodnja započeti u jesen", rekao je Cunozaki.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik