"Japan tobako internešenel" ulaže dva miliona dolara u proizvodnju

Bez autora
Jun 12 2011

"Japan tobako internešenel" uložiće ove godine u svoja fabrička postrojenja u Srbiji dva miliona dolara, a ta investicija biće najavljena u Senti u utorak. Deo ove investicije je nova mašina za meko pakovanje koja će svečano biti puštena u rad, povodom obeležavanja pet godina uspešne privatizacije Duvanske industrije Senta, danas fabrike JTI Senta. Na konferenciji za novinare u utorak će govoriti državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i trgovine Ljubiša Dimitrijević, ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki, kao i gradonačelnica Sente Aniko Sikrova. Gostima će se obratiti i Kristijan Kring, potpredsednik kompanije JTI za Zapadni Balkan i Tamer Tecirlioglu, generalni direktor fabrike JTI Senta. Od preuzimanja Duvanske industrije Senta, JTI je uložio više od 100 miliona dolara u Srbiji, modernizovao fabrička postrojenja, pokrenuo proizvodnju cigareta i počeo izvoz u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Hrvatsku, kao i izvoz duvana u zemlje Evropske unije.

"Japan tobako internešenel" ulaže dva miliona dolara u proizvodnju"Japan tobako internešenel" uložiće ove godine u svoja fabrička postrojenja u Srbiji dva miliona dolara, a ta investicija biće najavljena u Senti u utorak.

Deo ove investicije je nova mašina za meko pakovanje koja će svečano biti puštena u rad, povodom obeležavanja pet godina uspešne privatizacije Duvanske industrije Senta, danas fabrike JTI Senta.

Na konferenciji za novinare u utorak će govoriti državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i trgovine Ljubiša Dimitrijević, ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki, kao i gradonačelnica Sente Aniko Sikrova.

Gostima će se obratiti i Kristijan Kring, potpredsednik kompanije JTI za Zapadni Balkan i Tamer Tecirlioglu, generalni direktor fabrike JTI Senta, navedeno je u saopštenju JTI.
 
Od preuzimanja Duvanske industrije Senta, JTI je uložio više od 100 miliona dolara u Srbiji, modernizovao fabrička postrojenja, pokrenuo proizvodnju cigareta i počeo izvoz u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Hrvatsku, kao i izvoz duvana u zemlje Evropske unije.
 
Prilikom preuzimanja, Duvanska industrija Senta je imala 85 zaposlenih. Danas, JTI ima preko 300 zaposlenih u Senti i Beogradu i sarađuje sa 650 uzgajivača duvana i sezonskih radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik