Kapitalni objekat za H. Novi

Bez autora
Sep 17 2012

U Meljinama su predsjednik Vlade Igor Lukšić i predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić, ozvaničili 18,5 miliona eura vrijedan projekat izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture. Ovaj kapitalni poduhvat biće izgrađen sredstvima donacija i kredita KFW banke, kao i Vlade i opštine Herceg Novi. Realizaciom projekta poboljšanja vodosnabdjevanja i odvođenja otpadnih voda, u saradnji sa Vladom Njemačke, KFW banke i opštinom Herceg Novi potvrđujemo posvećenost Vlade daljoj izgradanji i unapređenju vodovodne i kanlizacione infrastrukture u Crnoj Gori. Ovaj projekat je od vitalnog značaja za zdravlje ljudi, eko sistem i dalji ekonomski rast države. Košta 18,5 ipo miliona eura, a sa postrojenjem za preradu otpadnih voda koštaće 29 milioan eura. Efekte projekta osjetiće prije svega građani kroz unapređenje kvaliteta života, poboljšanje kvaliteta životne sredine na Crnogorskom primorju, doprinos stvaranju zajedičkog preduslova za dalji održiv razvoj Herceg Novog i otvaranju mogućnosti za šire okruženje sa turističkim i potencijalnim poslovnim sadržajima.

Kapitalni objekat za H. NoviU Meljinama su predsjednik Vlade Igor Lukšić i predsjednik opštine Herceg Novi, Dejan Mandić, ozvaničili 18,5 miliona eura vrijedan projekat izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture.

Ovaj kapitalni poduhvat biće izgrađen sredstvima donacija i kredita KFW banke, kao i Vlade i opštine Herceg Novi.

- Nakon bazena na Škveru, opet sam uprilici da sa predsjednikom Mandićem otvorim radove na još jednom kapitalnom infrastrukturnom projektu u Herceg Novom. Realizaciom projekta poboljšanja vodosnabdjevanja i odvođenja otpadnih voda, u saradnji sa Vladom Njemačke, KFW banke i opštinom Herceg Novi potvrđujemo posvećenost Vlade daljoj izgradanji i unapređenju vodovodne i kanlizacione infrastrukture u Crnoj Gori - istakao je premijer Lukšić, javlja radio Jadran.

On je dodao da je ovaj projekat od vitalnog značaja za zdravlje ljudi, eko sistem i dalji ekonomski rast države. Košta 18,5 ipo miliona eura, a sa postrojenjem za preradu otpadnih voda koštaće 29 milioan eura.

- Efekte projekta osjetiće prije svega građani kroz unapređenje kvaliteta života, poboljšanje kvaliteta životne sredine na Crnogorskom primorju, doprinos stvaranju zajedičkog preduslova za dalji održiv razvoj Herceg Novog i otvaranju mogućnosti za šire okruženje sa turističkim i potencijalnim poslovnim sadržajima.

Projekat koji je simbolično ozvaničen na lokaciji buduće pumpne stanice kod kružnog toka u Meljinama, obuhvata, po riječima predsjednika opštine Mandića još i izgradnju priobalnog kolektora i pumpnih stanica od Jošice do Meljina izgradnju pomorskog ispusta u Meljinama, rekonstrukciju postojećeg priobalnog kolektora od Škvera do Meljina, rekonstrukciju sekundarnih kanalizacionih cjevovoda i zamjenu postojeće vodovodne mreže od Jošica do Kumbora.

Izvršni direktor „Vodacoma", Boris Vuković najavio je i skori početak radova na realizaciji drugog dijela projekta, izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj. Izvođač je još jedna turska kompanija, Mas Gintaš.

Inače, ova treća faza izgradnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture sa 35 km dugom mrežom i 13 pumpnih stanica povjerena je turskoj kompaniji Celtikcioglu (Ćeltikćioglu). Završetak je planiran za 16. februar 2014. godine.

Svečanosti u Meljinama prisustvovali su ministri turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić i finansija Milorad Katnić, kao i predstavnici turskog izvođača i nadzora kompnije Dahlem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik