Kineska kompanija želi da sarađuje u projektu izgradnje koridora M21

Bez autora
Oct 17 2012

Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin, primio je delegaciju privrednika iz NR Kine, predstavnike kompanije “Chongqing International Construction Corporation” (CICO) sa kojima je razgovarao o mogućnostima saradnje u oblasti izgradnje i unapređenja infrastruktre i drugim oblicima tehničke saradnje. U razgovorima su učestvovali i pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, dr Slobodan Puzovića, v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja, Nebojša Malenković, kao i Aleksandar Stojkov, v.d. direktora VIP fonda. Kineska kompanija izrazila je nameru da sarađuje u projektu izgradnje koridora M21, odnosno deonice Novi Sad - Ruma putem tunela kroz Frušku Goru do Šapca - Loznice i do granice sa Republikom Srpskom. Na sastanku je naglašeno da je projekat izgradnje koridora M21 prioritetan za AP Vojvodinu, te da će Vlada Vojvodine formirati tim sa Vladom Republike Srbije za praćenje realizacije ovog projekta.

Kineska kompanija želi da sarađuje u projektu izgradnje koridora M21Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin, primio je delegaciju privrednika iz NR Kine, predstavnike kompanije “Chongqing International Construction Corporation” (CICO) sa kojima je razgovarao o mogućnostima saradnje u oblasti  izgradnje i unapređenja infrastruktre  i drugim oblicima tehničke saradnje.

U razgovorima su učestvovali i pokrajinski sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, dr Slobodan Puzovića, v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja, Nebojša Malenković, kao i Aleksandar Stojkov, v.d. direktora VIP fonda.

Kineska kompanija izrazila je nameru da sarađuje u projektu izgradnje koridora M21, odnosno deonice Novi Sad - Ruma putem tunela kroz Frušku Goru do Šapca - Loznice i do granice sa Republikom Srpskom.

Na sastanku je naglašeno da je projekat izgradnje koridora M21 prioritetan za AP Vojvodinu, te da će Vlada Vojvodine formirati tim sa Vladom Republike Srbije za praćenje realizacije ovog projekta.

Na skupu je predloženo da se sačini Memorandum o saradnji između Vlade AP Vojvodine i kinoskog partnera, kojim bi se definisao pravno-ekonomki okvir i mogućnosti saradnje, a koji mora biti usaglašen sa Republičkom Vladom.

Vasin je delegaciju iz Kine upoznao i sa procedurama koje obuhvataju nacrt i donošenje konačne verzije Memoranduma, čime bi započela i zvanična saradnja sa kineskom kompanijom, jednom od potencijalnih inostranih investitora, a posebno na polju ekonomske razmene i trgovine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik