Kinezi grade "Đerdap tri"

Bez autora
Sep 17 2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa delegacijom Razvojne banke Kine o finansiranju izgradnje Koridora 11, mogućnosti ulaganja sredstava u srpsku poljoprivredu i o izgradnju Hidrocentrale "Đerdap tri". Nikolić je sa delegacijom Kine razgovarao o finansiranju Koridora 11 kroz ugovor o koncesiji i mogućnostima da ta zemlja finansira uređenje desne obale Dunava i otvaranja bescarinske zone. Koridor 11 trebalo bi da spoji Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju trasom Temišvar – Beograd – Bar – Bari. Kinezi su zainteresovani za izgradnju poprečnog autoputa Pojate – Preljina u dužini oko 100 kilometara, a čija bi izgradnja koštala više od 400 miliona evra. Kineski premijer Ven Điabao je u aprilu objavio da je Kina izdvojila 10 milijardi dolara za podršku zajedničkim projektima u centralnoj i istočnoj Evropi.

Kinezi grade "Đerdap tri"Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa delegacijom Razvojne banke Kine o finansiranju izgradnje Koridora 11, mogućnosti ulaganja sredstava u srpsku poljoprivredu i o izgradnju Hidrocentrale "Đerdap tri".

Nikolić je sa delegacijom Kine razgovarao o finansiranju Koridora 11 kroz ugovor o koncesiji i mogućnostima da ta zemlja finansira uređenje desne obale Dunava i otvaranja bescarinske zone, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.

Koridor 11 trebalo bi da spoji Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju trasom Temišvar – Beograd – Bar – Bari.

Kinezi su zainteresovani za izgradnju poprečnog autoputa Pojate – Preljina u dužini oko 100 kilometara, a čija bi izgradnja koštala više od 400 miliona evra.

Kineski premijer Ven Điabao je u aprilu objavio da je Kina izdvojila 10 milijardi dolara za podršku zajedničkim projektima u centralnoj i istočnoj Evropi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik