Konzorcijuma "Korteze" učestvuje u izgradnji infrastrukturnih projekata

Bez autora
Mar 22 2012

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je konzorcijum "Korteze", koji okuplja 35 italijanskih kompanija, zainteresovan da učestvuje u izgradnji infrastrukture u Srbiji. Italijanski konzorcijum "Korteze" okuplja kompanije iz oblasti energetike, infrastrukture, finansija i građevinarstva, koje imaju ukupni godišnji obrt od 20 milijardi evra. Ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić ponudio je u razgovoru sa predsednikom ovog konzorcijuma Fjorencom Garijelijem ovim kompanijama da uzmu učešće u izgradnji beogradskog železničkog čvora i autoputa na Koridoru 11. Italijanske firme imaju sve preduslove da se uključe na srpsko tržište punim kapacitetima, a za to je napravljen veoma dobar privredni ambijent. Najavljeno je da će u narednih nekoliko nedelja biti razmotrene ponude resornog ministarstva o uključivanju "Kortezea" u infrastrukturne projekte kako bi kompanije iz ovog konzorcijuma uskoro mogle da počnu da rade u Srbiji.

Konzorcijuma "Korteze" učestvuje u izgradnji infrastrukturnih projekataMinistarstvo za infrastrukturu i energetiku Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je konzorcijum "Korteze", koji okuplja 35 italijanskih kompanija, zainteresovan da učestvuje u izgradnji infrastrukture u Srbiji.

Italijanski konzorcijum "Korteze" okuplja kompanije iz oblasti energetike, infrastrukture, finansija i građevinarstva, koje imaju ukupni godišnji obrt od 20 milijardi evra.

Ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić ponudio je u razgovoru sa predsednikom ovog konzorcijuma Fjorencom Garijelijem ovim kompanijama da uzmu učešće u izgradnji beogradskog železničkog čvora i autoputa na Koridoru 11.

Kako je Mrkonjić ocenio, italijanske firme imaju sve preduslove da se uključe na srpsko tržište punim kapacitetima, a za to je napravljen veoma dobar privredni ambijent.

Najavljeno je da će u narednih nekoliko nedelja biti razmotrene ponude resornog ministarstva o uključivanju "Kortezea" u infrastrukturne projekte kako bi kompanije iz ovog konzorcijuma uskoro mogle da počnu da rade u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik