Krajem marta završetak tunela Straževica

Bez autora
Jan 31 2012

Do 1. maja biće povezana trasa obilaznice oko Beograda završetkom radova na petlji Batajnica, trasi od Batajnice do Dobanovaca i sektoru B5 od Orlovače do tunela Straževica, rekao je danas ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić.Mrkonjić je istakao da će ostati još sektor B6, odnosno deo od tunela Straževica do Bubanj potoka koji sada povezuje kružni put, a taj posao bi trebalo da se okonča naredne godine.

Krajem marta završetak tunela StraževicaDo 1. maja biće povezana trasa obilaznice oko Beograda završetkom radova na petlji Batajnica, trasi od Batajnice do Dobanovaca i sektoru B5 od Orlovače do tunela Straževica, rekao je danas ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić.

Mrkonjić je istakao da će ostati još sektor B6, odnosno deo od tunela Straževica do Bubanj potoka koji sada povezuje kružni put, a taj posao bi trebalo da se okonča naredne godine.

Tunel Straževica je značajan objekat na obilaznici, pa se i po veoma hladnom vremenu radi i na izgradnji tri mosta na delu od Orlovače do tog tunela.

Radovi se izvode i na ostalim deonicama Koridora 10 - od Niša do Dimitrovgrada i na jugu kod Vranja, a taj važan putni pravac u potpunosti če biti završen verovatno za dve godine.

Direktor “Energoprojekt niskogradnje” Stojan Čolakov najavio je da će izgradnja tunela Straževica na obilaznici oko Beograda biti u potpunosti završena 31. marta. Kroz ovaj tunel, čija je dužina 745 metara, odmah nakon toga moći će da se pusti dvosmerni saobraćaj i tako poveže taj deo obilaznice. Kraju se privode i radovi na desnom tunelu, a u narednom periodu gradiće se i levi tunel za pun profil obilaznice, za šta će tek biti raspisan tender.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik