Kumbor u dugoročni zakup

Bez autora
Jul 26 2012

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, predložio je danas Skupštini da usvoji Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta kasarne Orijenski bataljon u Kumboru. Članovi Odbora upoznali su se sa Izvještajem o rezultatima međunarodnog javnog tendera za davanje u dugoročni zakup tog lokaliteta sa sadržajem podnijetih prijava, žalbenim postupkom drugorangiranog NCH konzorcijuma, kao i ključnim članovima ugovora. Ugovor o dugoročnom zakupu lokaliteta kasarne Orijenski bataljon zaključen je sa Državnom naftnom kompanijom Azerbejdžana (State Oil Company of Azarbaijan Republic - SOCAR), na period od 90 godina. Ukupna površina lokacije koja se daje u zakup je 241,7 hiljada metara kvadratnih sa 90 objekata, u cilju izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa. Zakupac će plaćati fiksnu zakupninu u iznosu od jednog eura po metru kvadratnom lokaliteta i varijabilnu u iznosu od pet odsto dobiti, koju ostvari iz poslovanja na lokalitetu.

Kumbor u dugoročni zakupOdbor za ekonomiju, finansije i budžet, predložio je danas Skupštini da usvoji Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta kasarne Orijenski bataljon u Kumboru.

Članovi Odbora upoznali su se sa Izvještajem o rezultatima međunarodnog javnog tendera za davanje u dugoročni zakup tog lokaliteta sa sadržajem podnijetih prijava, žalbenim postupkom drugorangiranog NCH konzorcijuma, kao i ključnim članovima ugovora, saopšteno je iz Skupštine.

Ugovor o dugoročnom zakupu lokaliteta kasarne Orijenski bataljon zaključen je sa Državnom naftnom kompanijom Azerbejdžana (State Oil Company of Azarbaijan Republic - SOCAR), na period od 90 godina.

Ukupna površina lokacije koja se daje u zakup je 241,7 hiljada metara kvadratnih sa 90 objekata, u cilju izgradnje ekskluzivnog turističkog kompleksa. Zakupac će, kako je objašnjeno, plaćati fiksnu zakupninu u iznosu od jednog eura po metru kvadratnom lokaliteta i varijabilnu u iznosu od pet odsto dobiti, koju ostvari iz poslovanja na lokalitetu.

Članovi Odbora upoznali su se i sa činjenicom da se zakupac obavezuje da u razvoj rizorta investira najmanje 52 miliona eura tokom prve četiri godine perioda zakupa, odnosno ukupno 258 miliona eura tokom prvih osam godina.

Odbor je, nakon obavljene rasprave o Predlogu zakona o prestanku važenja zakona o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja, koji je podnio poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Aleksandar Damjanović, odlučio da izjašnjavanje o tom atku odloži do dostavljanja mišljenja Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik