Livanjski kanton: Za putnu infrasatrukturu 3.770.000 maraka

Bez autora
Mar 16 2011

Vlada Livanjskog kantona u tehničkom mandatu na današnjoj sjednici usvojila je odluku o davanju saglasnosti na Plan i program zaštite, izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih puteva kantonalnog, odnosno regionalnog značaja u 2011. godini. Za ulaganja u putnu infrastrukturu na području ovog kantona u tekućoj godini planirano je 3.770.000 maraka, a zbog skromnih finansijskih mogućnosti kantonalnog budžeta predviđena su samo neophodna ulaganja u održavanje prioritetnih dionica puteva koji imaju veći značaj. Vlada je zaključila da će prioritet u finansiranju u ovoj godini imati redovno i vanredno održavanje putne infrastrukture, a nastavak realizacije započetog projekta izgradnje, odnosno rekonstrukcije kantonalnog puta Prolog - Vaganj do granice sa Hrvatskom, zavisiće od raspoloživih sredstava kantonalnog budžeta i grantova s viših nivoa vlasti.

Livanjski kanton: Za putnu infrasatrukturu 3.770.000 marakaVlada Livanjskog kantona u tehničkom mandatu na današnjoj sjednici usvojila je odluku o davanju saglasnosti na Plan i program zaštite, izgradnje, rekonstrukcije i održavanja javnih puteva kantonalnog, odnosno regionalnog značaja u 2011. godini, potvrđeno je iz Vlade.

Za ulaganja u putnu infrastrukturu na području ovog kantona u tekućoj godini planirano je 3.770.000 maraka, a zbog skromnih finansijskih mogućnosti kantonalnog budžeta predviđena su samo neophodna ulaganja u održavanje prioritetnih dionica puteva koji imaju veći značaj.

Vlada je zaključila da će prioritet u finansiranju u ovoj godini imati redovno i vanredno održavanje putne infrastrukture, a nastavak realizacije započetog projekta izgradnje, odnosno rekonstrukcije kantonalnog puta Prolog - Vaganj do granice sa Hrvatskom, zavisiće od raspoloživih sredstava kantonalnog budžeta i grantova s viših nivoa vlasti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik