Na mostu preko Save podignut 17. čelični element

Bez autora
May 31 2011

Na glavnom rasponu mosta na Adi Ciganliji danas je podignut i 17. čelični element, čime je razmak između novobeogradske strane i glavnog raspona nad rekom smanjen na 121 metar. Na glavnom toku reke, na glavnom rasponu, preostalo je da se još četiri puta podignu čelični elementi, tri od po 16 i jedan od devet metara, a sa novobeogradske strane ostalo je da se prevuče još tri puta po 20 metara mosta.Dakle, u tri navrata u ciklusu od po dve nedelje prevlačiće se po 20 metara mosta i time će se preći poslednji stub na novobeogradskoj strani. Istovremeno, na gradilištu male Ade u pripremi su 18. i 19. čelični segment mosta.

Na mostu preko Save podignut 17. čelični elementNa glavnom rasponu mosta na Adi Ciganliji danas je podignut i 17. čelični element, čime je razmak između novobeogradske strane i glavnog raspona nad rekom smanjen na 121 metar.

Na glavnom toku reke, na glavnom rasponu, preostalo je da se još četiri puta podignu čelični elementi, tri od po 16 i jedan od devet metara, a sa novobeogradske strane ostalo je da se prevuče još tri puta po 20 metara mosta. Dakle, u tri navrata u ciklusu od po dve nedelje prevlačiće se po 20 metara mosta i time će se preći poslednji stub na novobeogradskoj strani. Istovremeno, na gradilištu male Ade u pripremi su 18. i 19. čelični segment mosta.

Kako je saopšteno iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, prema planiranoj dinamici, u drugoj polovini avgusta očekuje da most bude spojen.

Most preko Save na donjem špicu Ade Ciganlije biće dug 964 i širok 45 metara, s glavnim rasponom od 376 metara. Imaće šest saobraćajnih traka, dva koloseka za šinski saobraćaj i dve pešačko-biciklističke staze. Sa pilonom od 200 metara, most će postati najvažnije obeležje grada i gradske saobraćajne mreže u budućnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik