Na proleće počinje izgradnja petlje Pančevački most

Bez autora
Jan 26 2012

Nova saobraćajna petlja preko koje će vozila iz Bulevara despota Stefana ulaziti direktno na Pančevački most, a vozila iz pravca Višnjice imati slobodan prolaz ka centru grada, počeće da se gradi na proleće. Vrednost radova na izgradnji nove petlje je oko 250 miliona dinara, a u toku je postupak izbora izvođača radova.Situacija oko "Pančevca" je trenutno takva da vozila koja iz centra idu ka mostu skreću ulevo i imaju prvenstvo prolaza u odnosu na vozila koja dolaze iz suprotnog smera - sa Karaburme, iz Mirjeva i Višnjice, koja se kreću pravo, pa se stvaraju velike gužve.

Na proleće počinje izgradnja petlje Pančevački mostNova saobraćajna petlja preko koje će vozila iz Bulevara despota Stefana ulaziti direktno na Pančevački most, a vozila iz pravca Višnjice imati slobodan prolaz ka centru grada, počeće da se gradi na proleće, najavljeno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju.

Vrednost radova na izgradnji nove petlje je oko 250 miliona dinara, a u toku je postupak izbora izvođača radova.

Situacija oko "Pančevca" je trenutno takva da vozila koja iz centra idu ka mostu skreću ulevo i imaju prvenstvo prolaza u odnosu na vozila koja dolaze iz suprotnog smera - sa Karaburme, iz Mirjeva i Višnjice, koja se kreću pravo, pa se stvaraju velike gužve.

Petlja '"Pančevački most" sprečiće direktno ukrštanje vozila koja skreću levo iz Bulevara despota Stefana ka Pančevačkom mostu i vozila koja iz Višnjičke ulice idu ka centru, navode u pisanoj izjavi iz Direkcije.

Iz Direkcije objašnjavaju da će u okviru radova, u smeru ka Višnjici iz centra grada uz desnu stranu Bulevara despota Stefana biti dograđene dve saobraćajne trake u dužini od 375 metara, kojima će se saobraćaj izlivati iz Bulevara na novu rampu.

U tom delu biće izgrađeno i novo stajalište javnog prevoza, a u nastavku Bulevara biće dograđena izlivna traka za vozila koja skreću desno u Ulicu Mije Kovačevića.

Rampa kojom će vozila sa dograđenog dela Bulevara ići direktno na Pančevački most biće široka sedam metara, a dugačka 200 metara, i imaće jednu saobraćajnu i jednu zaustavnu traku.

Ta rampa trebalo bi da bude završena do kraja 2012. godine.

Osim ovih radova biće izgrađena i nova vodovodna i kanalizaciona mreža, a postojeća će biti rekonstruisana, dok će duž nove saobraćajnice biti postavljena nova elektroenergetska instalacija i javna rasveta, dodaju iz Direkcije.

Unutar nove kružne rampe predviđeno je ii ozelenjavanje prostora na površini od pola hektara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik