Nova donacija Vlade Japana

Bez autora
Mar 26 2012

Danas su otpravnik poslova Ambasade Japana u Srbiji Kazuaki Kameda i direktor Doma zdravlja Rača Dejan Milosavljević potpisali Ugovor o donaciji Domu zdravlja Rača vrednoj 39.500 evra. Ova donacija je namenjena nabavci novog rendgen-aparata. Ukupan iznos pomoći Japana Srbiji od 1999. godine u okviru Programa donacija za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) iznosi osam miliona evra, a veliki deo tih sredstava uložen je u oblast zdravstva. Vlada Japana je za Nacionalni program borbe protiv raka izdvojila šest miliona evra, što je omogućilo nabavku dva digitalna i 30 analognih mamografa. Zdravstvena zaštita jedna je od glavnih oblasti interesovanja Vlade Japana u Srbiji i ta zemlja će nastaviti da podržava ovaj sektor kako bi doprinela poboljšanju zdravstvenih usluga.

Nova donacija Vlade JapanaDanas su otpravnik poslova Ambasade Japana u Srbiji Kazuaki Kameda i direktor Doma zdravlja Rača Dejan Milosavljević potpisali Ugovor o donaciji Domu zdravlja Rača vrednoj 39.500 evra.

Ova donacija je namenjena nabavci novog rendgen-aparata.

Ukupan iznos pomoći Japana Srbiji od 1999. godine u okviru Programa donacija za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) iznosi osam miliona evra, a veliki deo tih sredstava uložen je u oblast zdravstva.

Vlada Japana je za Nacionalni program borbe protiv raka izdvojila šest miliona evra, što je omogućilo nabavku dva digitalna i 30 analognih mamografa.

Kazuaki Kameda je danas naglasio da je zdravstvena zaštita jedna od glavnih oblasti interesovanja Vlade Japana u Srbiji i potvrdio da će ta zemlja nastaviti da podržava ovaj sektor kako bi doprinela poboljšanju zdravstvenih usluga.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik