Nova investicija iz Austrije

Bez autora
Sep 15 2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić postigao je sa ministrom za privredu, porodicu i omladinu Republike Austrije Rajnholdom Miterlenerom, tokom dvodnevne posete Beču, dogovor o unapređenju bilateralnih odnosa i dolasku još jedne austrijske kompanije na srpsko tržište. Ćirić je sa Miterlenerom razgovarao o proširenju ekonomske saradnje kroz promociju srpske privrede i daljoj podršci srpskim izvozno orijentisanim kompanijama. Miterlener je tom prilikom potvrdio dalju podršku Austrije Srbiji na putu evropskih integracija. Ćirić se tokom posete sastao i sa predstavnicima grada Beča sa kojima je razgovarao o saradnji u oblasti lokalne infrastrukture i lokalnih komunalnih aktivnosti, u kojima taj grad ima veliko iskustvo. Kako je ocenio ministar Ćirić, dobroj saradnji između Srbije i Austrije doprineće i donošenje zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji će biti usvojen u oktobru ove godine i koji će dodatno poboljšati investicionu klimu i saradnju sa austrijskim kompanijama...

Nova investicija iz AustrijeMinistar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić postigao je sa ministrom za privredu, porodicu i omladinu Republike Austrije Rajnholdom Miterlenerom, tokom dvodnevne posete Beču, dogovor o unapređenju bilateralnih odnosa i dolasku još jedne austrijske kompanije na srpsko tržište.

Ćirić je sa Miterlenerom razgovarao o proširenju ekonomske saradnje kroz promociju srpske privrede i daljoj podršci srpskim izvozno orijentisanim kompanijama. Miterlener je tom prilikom potvrdio dalju podršku Austrije Srbiji na putu evropskih integracija.

Ćirić se tokom posete sastao i sa predstavnicima grada Beča sa kojima je razgovarao o saradnji u oblasti lokalne infrastrukture i lokalnih komunalnih aktivnosti, u kojima taj grad ima veliko iskustvo. Kako je ocenio ministar Ćirić, dobroj saradnji između Srbije i Austrije doprineće i donošenje zakona o javno-privatnom partnerstvu, koji će biti usvojen u oktobru ove godine i koji će dodatno poboljšati investicionu klimu i saradnju sa austrijskim kompanijama.

Pored sastanaka sa predstavnicima kompanija koje su već prisutne na srpskom tržištu, Ćirić se susreo i sa predstavnicima austrijske firme svetskog renomea, čiji se dolazak u Srbiju očekuje uskoro, a ubrzo će i javno biti predstavljen konkretan plan ove investicije.

Republika Austrija je u poslednjih pet godina najveći investitor u srpsku privredu, sa ukupnim ulaganjima kompanija od približno tri milijarde dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik