Nove ruske vozove dobiće svi regioni u Srbiji

Bez autora
Sep 07 2011

Novih 12 dizel motornih vozova iz Rusije biće raspoređeni na neelektrificiranim prugama u svim regionima u Srbiji, gde za to budu postojale potrebe. Železnice još nisu donele odluku na kojim će prugama saobraćati novi nove dvodelne garniture koje će Srbiji biti isporučene do kraja 2012. Železnice Srbije su prvi put posle tri decenije nabavile nove vozove, namenjene uglavnom lokalnom i regionalnom saobraćaju.Ruska kompanija "Metrovagonmaš" i Železnice Srbije potpisali su 2010. ugovore o kupovini 12 novih vozova iz kredita međunarodne železničke banke "Eurofime" od 43 miliona švajcarskih franaka, a prva garnitura je stigla u Srbiju u avgustu ove godine.

Nove ruske vozove dobiće svi regioni u SrbijiNovih 12 dizel motornih vozova iz Rusije biće raspoređeni na neelektrificiranim prugama u svim regionima u Srbiji, gde za to budu postojale potrebe, saopštile su danas Železnice Srbije.

Železnice još nisu donele odluku na kojim će prugama saobraćati novi nove dvodelne garniture koje će Srbiji biti isporučene do kraja 2012.

Železnice Srbije su prvi put posle tri decenije nabavile nove vozove, namenjene uglavnom lokalnom i regionalnom saobraćaju.

Ruska kompanija "Metrovagonmaš" i Železnice Srbije potpisali su 2010. ugovore o kupovini 12 novih vozova iz kredita međunarodne železničke banke "Eurofime" od 43 miliona švajcarskih franaka, a prva garnitura je stigla u Srbiju u avgustu ove godine.

Sa ovakvim vozovima i regionalni železnički saobraćaj u Srbiji moći će da funkcioniše mnogo bolje, kažu u Železnicama Srbije.

Te garniture imaju 120 mesta za sedenje i kretaće se po prugama u Srbiji brzinom do 120 kilometara na sat.

Srpske železnice su počele pregovore da 100 miliona dolara iz ruskog kredita od 800 miliona dolara, koji je namenjen razvoju železničke infrastrukture u Srbiji, bude iskorišćeno za nabavku još oko 25 ovakvih vozova za lokalni i regionalni saobraćaj.

Prema stručnim analizama, Srbiji je potrebno ukupno 40-ak takvih vozova, pa bi nabavkom dodatnih garnitura od sredstava ruskog kredita pitanje lokalnog saobraćaja na dizel prugama u Srbiji trebalo da bude rešeno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik