Novi Zakon o javnim nabavkama uskoro u proceduri

Bez autora
Sep 16 2012

U Skupštinskoj proceduri nalazi se predlog Zakona o javnim nabavkama koji predstavlja značajan korak u odnosu na postojeće zakonsko rešenje u ovoj oblasti. Predlagač Zakona uključuje javnost organizovanjem javnih raspava i pruža šansu ljudima iz prakse da daju svoj doprinos.Prva rasprava održana je 06.09.2012. godine. Aktivno učešće na ovoj javnoj raspravi uzelo je Udruženje „Ponuđači Srbije“ i stručni tim konsultanata iz firme „Tenderi“ d.o.o. Kragujevac.

Novi zakon o javnim nabavkama uskoro u proceduriU Skupštinskoj proceduri nalazi se predlog Zakona o javnim nabavkama koji predstavlja značajan korak u odnosu na postojeće zakonsko rešenje u ovoj oblasti.

Predlagač Zakona uključuje javnost organizovanjem javnih raspava i pruža šansu ljudima iz prakse da daju svoj doprinos. Prva rasprava održana je 06.09.2012. godine. Aktivno učešće na ovoj javnoj raspravi uzelo je Udruženje „Ponuđači Srbije“ i stručni tim konsultanata iz firme „Tenderi“ d.o.o. Kragujevac.

Prema rečima stručnog konsultanta, Jagode Ratinac saznajemo da je ovo prilika da se pored kontrole postupka javnih nabavki uvede i preventiva. Preciziranje odgovornosti za postupanje ili nepostupanje po Zakonu je novina koja će dati rezultate.

Zakon predviđa formiranje registra ponuđača što će usloviti pojednostavljenje i smanjenje troškova pripremanja ponuda i ubrzati proces pripreme, ističe predsednica Udruženja Jasmina Marković.

Sledeća javna rasprava biće održana u Privrednoj komori Beograda 18. septembra 2012. godine, gde će zainteresovana lica moći da iznesu svoje predloge i sugestije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik