Novih 25 vlakova gradit će domaće tvrtke

Bez autora
Jul 24 2012

Održana je prva sjednica Povjerenstva za željeznice kojom je predsjedao premijer Zoran Milanović. Na sastanku u Banskim dvorima predstavljen je program preustroja HŽ Holdinga sa svrhom da se poveća konkurentnost Hrvatskih željeznica. Predstavio ga je ministar Siniša Hajdaš Dončić najavljujući izgradnju 25 vlakova u domaćim poduzećima. Bilo je riječi i o riječkom prometnom pravcu, tj. planu rekonstrukcije nizinske željezničke pruge. Na sjednici Povjerenstva bili su prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, ministar financija Slavko Linić, ministri zaštite okoliša i prirode te graditeljstva i prostornog uređenja Mihael Zmajlović i Ivan Vrdoljak te potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Novih 25 vlakova gradit će domaće tvrtkeOdržana je prva sjednica Povjerenstva za željeznice kojom je predsjedao premijer Zoran Milanović. Na sastanku u Banskim dvorima predstavljen je program preustroja HŽ Holdinga sa svrhom da se poveća konkurentnost Hrvatskih željeznica.

Predstavio ga je ministar Siniša Hajdaš Dončić najavljujući izgradnju 25 vlakova u domaćim poduzećima. Bilo je riječi i o riječkom prometnom pravcu, tj. planu rekonstrukcije nizinske željezničke pruge.

Na sjednici Povjerenstva bili su prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, ministar financija Slavko Linić, ministri zaštite okoliša i prirode te graditeljstva i prostornog uređenja Mihael Zmajlović i Ivan Vrdoljak te potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.

Žuti karton upravi HŽ-a

Inače, ubrzo nakon što je javnost saznala za povišenje plaća direktora u Hrvatskim željeznicama, stigla je i reakcija Hajdaša Dončića. Očekujem od uprave HŽ Infrastrukture da odluku o povećanju bruto plaće direktorima odmah povuče. Uprava HŽ Holdinga ovim je slučajem zaradila prvi žuti karton. A dva će biti crveni, što znači otkaz upravi, poručio je direktorima, piše T portal.

Povišice su trebale iznositi od 5 do 37 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik