Obilaznica oko Beograda biće završena do kraja marta

Bez autora
Sep 26 2022

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas, obilazeći radove na Sektoru 6 obilaznice oko Beograda, da se završetak ovog građevinskog projekta očekuje poslednjeg dana marta.

Momirović je, prilikom posete lokaciji buduće petlje Avala, istakao da svakog leta preko mosta „Gazela“ prođu milioni vozila koja su u tranzitu kroz našu zemlju i upravo zbog toga je važno da nakon više od 30 godina završimo obilaznicu oko Beograda.

Moramo da omogućimo svim ljudima koji žive u Beogradu komfornu saobraćajnu komunikaciju, da ceo tranzit pomerimo iz centra grada i oslobodimo „Gazelu“ i uveren sam u to da ćemo krajem marta to i uraditi, rekao je ministar.

Šef projekta i predstavnik JP „Putevi Srbije“ Aleksandar Kostadinović objasnio je da se na Sektoru 6 gradi 11 objekata, jedna velika petlja i tunel Beli potok.

Pre obilaska radova, Momirović je održao sastanak u kampu kineske kompanije „Power China”, na kojem je bilo reči o aktuelnim temama koje su vezane za nastavak izgradnje Sektora 6.

Ovaj sektor se proteže od tunela Straževica do petlje Bubanj potok, u dužini od približno 10 kilometara. Trenutno se radovi izvode na mostovima, tunelu Beli potok, petlji Bubanj potok, lokalnom putu, kao i na glavnoj trasi.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara. U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4, dužine 7,7 kilometara, od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo brdo, dok je Sektor 5, sa tunelom Straževica, otvoren za saobraćaj u junu ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik