Objavljen prvi tender za pripremne radove izgradnje gržavnog zatvora

Bez autora
May 30 2011

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine danas je objavilo prvi tender za izvođenje pripremnih radova na izgradnji državnog zatvora. Riječ je o tenderu za izradu elaborata na osnovu kopanja testnih bunara i provođenja geomehaničkih istraživanja. Ova istraživanja imaju za cilj kompletiranje tehničke dokumentacije projekta izgradnje državnog zatvora, čija će konstrukcija i namjena zadovoljiti najviše standarde zatvora visokog stepena sigurnosti, po preporukama najbolje evropske prakse. Rok za prijavu na tender je 28 dana, a pravo učešća imaju sve kvalifikovane i licencirane agencije, kompanije i projektantske kuće iz BiH. Ovo je samo jedan u nizu tendera koji će od danas pojedinačno biti objavljivani svake sedmice, a uporedo će se birati izvođači radova i završavati planirani poslovi.

Objavljen prvi tender za pripremne radove izgradnje gržavnog zatvoraMinistarstvo pravde Bosne i Hercegovine danas je objavilo prvi tender za izvođenje pripremnih radova na izgradnji državnog zatvora. Riječ je o tenderu za izradu elaborata na osnovu kopanja testnih bunara i provođenja geomehaničkih istraživanja.

„Ova istraživanja imaju za cilj kompletiranje tehničke dokumentacije projekta izgradnje državnog zatvora, čija će konstrukcija i namjena zadovoljiti najviše standarde zatvora visokog stepena sigurnosti, po preporukama najbolje evropske prakse“, kazala je Feni glasnogovornica Ministarstva Marina Bakić.

Rok za prijavu na tender je 28 dana, a pravo učešća imaju sve kvalifikovane i licencirane agencije, kompanije i projektantske kuće iz BiH.

Ovo je samo jedan u nizu tendera koji će od danas pojedinačno biti objavljivani svake sedmice, a uporedo će se birati izvođači radova i završavati planirani poslovi.

Iduće sedmice bit će raspisana još četiri: za pristupne puteve, uličnu rasvjetu, nadzor nad pristupnim putevima i nadzor nad rasvjetom. U trećoj sedmici slijedi tender za protivpožarnu zaštitu i zaštitu na radu itd.

Planirano je da nakon pripremnih radova izgradnja samog objekta počne do jeseni da bi izgradnja državnog zatvora u potpunosti bila završena u naredne dvije godine i objekt bio u funkciji 2014. godine.

Procijenjena vrijednost projekta je 77.450.865. KM, a polovina novca je osigurana iz donacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik