Objavljeni tenderi za tri brze saobraćajnice

Putevi Srbije objavili su javne nabavke za izradu planova, projekata i studija za gradnju tri brze saobraćajnice: Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka, Kladovo-Negotin i za brzu saobraćajnicu Kragujevac-Mrčajevi koji je nazvan Gružanski koridor.

Reč je o javnim nabavkama za izradu prostornih planova područja posebne namene (PPPP), idejnih projekata i studija opravdanosti za izgradnju brzih saobraćajnica.

Brze saobraćajnice Golubac-Donji Milanovac-Brza Palanka i Kladovo-Negotin povezaće brze saobraćajnice koja se prostire od petlje Požarevac na autoputu Beograd - Niš, preko Požarevca, Velikog Gradišta i Golupca sa Donjim Milanovcem i Brzom Palankom, kao i Kladovo sa Negotinom preko Brze Palanke.

Trasa po postojećim državnim putevima je dužine oko 146 kilometara, prenosi eKapija.

Trasa budućeg koridora sastavljena je od budućih deonica Golubac - Kožica, Kožica-Boljetin, Boljetin-Stara Oreškovica, Stara Oreškovica- Brza Palanka i Kladovo-Negotin, navodi se u projektnom zadatku.

Vrednost posla je 500 miliona dinara, a tender ističe 7. septembra.

Drugi tender, čija je vrednost 180 miliona dinara, odnosi se na projektovanje Gružanskog koridora, za koji je, takođe, urađen generalni projekat i prethodna studija opravdanosti.

U projektnom zadatku navodi se da okvirna granica Prostornog plana obuhvata delove teritorije gradova Kragujevac i Čačak, kao i opštine Knić, sa pripadajućim katastarskim opštinama na celom koridoru.

Trasa budućeg koridora ići će od planirane Severne obilaznice grada Kragujevca, a usvojena varijanta koridora se pruža preko teritorije naselja Stanovo (grad Kragujevac), kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Dragobraća i Đuriselo, sve do Vučkovice u opštini Knić. Od Vučkovice dalje kroz teritoriju opštine Knić, prolazi kroz atare naseljenih mesta i katastarske opštine Raškovići, Dragušica, Toponica, Kusovac, Radmilović, Pretoke i Bumbarevo Brdo do naselja Bare.

Na teritoriji Čačka, usvojena varijanta prolazi kroz naseljena mesta Voljavča, Bečanj, Mrčajevci i Katrga gde se priključuje na budući Moravski koridor.

Ovaj tender ističe 6. septembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik