Otvoren put Vilusi - Petrovići

Bez autora
Oct 11 2012

Direktor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović i predsjednik opštine Nikšić Nebojša Radojičić, otvorili su danas rekonstruisani magistralni put Vilusi - Petrovići. Dionica od Vilusa do Petrovića, koja je rekonstruisana, dugačka je 9,8 kilometara a dio je regionalnog puta Vilusi-Vraćenovići. Magistralni put je širok 6,6 metara a investicija je vrijedna oko 4,3 miliona eura. Izvođač radova je nikšićka kompanija „Mehanizacija i programat" koja je u roku izvršila radove. Vlada je još 2006. godine u maju, uradila Prostorni plan kojim se ovaj nekadašnji put širine svega 4,4 metra prekategoriše u magistralni put. Sa završetkom kompletnog posla put će biti prekategorisan u magistralni put, što znači da će biti prvi red prioriteta. Put je urađen za devet mjeseci, što je rijetkost u ovim uslovima kako u Crnoj Gori, tako i u okruženju.

Otvoren put Vilusi - PetrovićiDirektor Direkcije za saobraćaj Veselin Grbović i predsjednik opštine Nikšić Nebojša Radojičić, otvorili su danas rekonstruisani magistralni put Vilusi - Petrovići.

Dionica od Vilusa do Petrovića, koja je rekonstruisana, dugačka je 9,8 kilometara a dio je regionalnog puta Vilusi-Vraćenovići. Magistralni put je širok 6,6 metara a investicija je vrijedna oko 4,3 miliona eura. Izvođač radova je nikšićka kompanija „Mehanizacija i programat" koja je u roku izvršila radove.

Direktor Direkcije Veselin Grbović je, otvarajući rekonstruisani put, kazao da je Vlada još 2006. godine u maju, uradila Prostorni plan kojim se ovaj nekadašnji put širine svega 4,4 metra prekategoriše u magistralni put.

- Sa završetkom kompletnog posla put će biti prekategorisan u magistralni put, što znači da će biti prvi red prioriteta. Put je urađen za devet mjeseci, što je rijetkost u ovim uslovima kako u Crnoj Gori, tako i u okruženju, naveo je Grbović, koji se zahvalio mještanima Banjana jer nije bilo imovinskih sporova.

- Sve se rješavalo dogovorom, pa sa te strane nije bilo nikakvih zastoja. Ovaj putni pravac je najbliža veza od Nikšića prema BiH, objasnio je Grbović

Prema njegovim riječima, sljedeće godine urađen projekat rekonstrukcije sljedećih devet kilometara od Petrovića prema Vraćenovićima, odnosno prema Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Opštine Nikšić Nebojša Radojićić je zadovoljan što se ulaže u gradnju puteva u nikšićkoj opštini, ali i što se poštuju unaprijed dogovoreni rokovi.

- Uprkos nevremenu put je na vrijeme pušten u saobraćaj, zahvaljujući izvođaču radova, rekao je Radojičić.

Okupljenim građanima, na svečanom otvaranju puta obratio se i Jovan Marković predstavnik Mjesne zajednice Banjani.

Ovom dionicom je svojevremeno prolazio dio pruge Nikšić - Čapljina, ali je ta željeznička linija ukinuta 1976. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik