Placevi pune gradsku kasu

Bez autora
Aug 29 2011

Investitorima u ovom gradu za izgradnju stambenih i stambeno-poslovnih objekata biće ponuđeno 45 placeva u tri naselja - Šestovo, Postenje i Erozija. Ovo je jedna od odluka gradskog parlamenta sa prošlonedeljnog zasedanja, čija realizacija treba da doprinese punjenju gradskog budžeta „na jasan i transparentan način“. Najviše lokacija ponuđeno je u naselju Erozija - 40, u naselju šestovo 4 i u Postenju 1. Potencijalnim kupcima, na licitaciji, biće ponuđene cene od 25 do 45 evra po kvadratnom metru. Početna cena u naselju Šestovo je 45, a 25 evra je u Postenju i na Eroziji. Na istoj sednici odbornici Skupštine grada doneli su odluku o davanju rešenja za 13 placeva koji su prodati na licitaciji. Na raspisivanje oglasa za prodaju zemljišta za stambenu i stambeno-poslovnu izgradnju dosta dugo se čekalo. Sadašnja vlast je prethodno morala da pronađe svoje slobodno zemljište, preparceliše ga i pripremi za prodaju. Zato su u poslednjih nekoliko meseci raspisana dva javna poziva za prodaju lokacija namenjenih izgradnji individualnih i poslovnih objekata.

Placevi pune gradsku kasuInvestitorima u ovom gradu za izgradnju stambenih i stambeno-poslovnih objekata biće ponuđeno 45 placeva u tri naselja - Šestovo, Postenje i Erozija.

Ovo je jedna od odluka gradskog parlamenta sa prošlonedeljnog zasedanja, čija realizacija treba da doprinese punjenju gradskog budžeta „na jasan i transparentan način“.

Najviše lokacija ponuđeno je u naselju Erozija - 40, u naselju šestovo 4 i u Postenju 1. Potencijalnim kupcima, na licitaciji, biće ponuđene cene od 25 do 45 evra po kvadratnom metru. Početna cena u naselju Šestovo je 45, a 25 evra je u Postenju i na Eroziji. Na istoj sednici odbornici Skupštine grada doneli su odluku o davanju rešenja za 13 placeva koji su prodati na licitaciji.

Na raspisivanje oglasa za prodaju zemljišta za stambenu i stambeno-poslovnu izgradnju dosta dugo se čekalo. Sadašnja vlast je prethodno morala da pronađe svoje slobodno zemljište, preparceliše ga i pripremi za prodaju. Zato su u poslednjih nekoliko meseci raspisana dva javna poziva za prodaju lokacija namenjenih izgradnji individualnih i poslovnih objekata.

Osim, punjenja gradske kase, ovo je jedan od načina da se smanji nelegalna izgradnja, po kojoj je Novi Pazar u vrhu republičke lestvice. Većina perifernih naselja, pa i ovih gde se slobodno zemljište nudi na prodaju, niklo je bez neophodnih urbanističkih dozvola i bez plaćenih doprinosa za izgradnju. Sa jedne strane, gradska kasa je znatno oštećena jer se procene kreću i do 15 hiljada takvih objekata, a sa druge strane, ugrožena je komunalna infrastruktura koja ne može da prati takvu izgradnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik