Počelo s radom preduzeće "JP Autoceste FbiH"

Bez autora
Jan 05 2011

Dana 31. decembra 2010. godine zvanično je prestala sa radom "Fedralna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta". Svu dokumentaciju, opremu i zaposlene "Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta" preuzelo je novoformirano "JP Autoceste FBiH d.o.o" sa sedištem u Mostaru, koje je i zvanično počelo sa radom od 1. januara 2011. godine. "JP Autoceste FbiH" u skladu s već pokrenutim aktivnostima, u 2011. godinu počinje sa pozitivnim vestima, odnosno domaćoj kompaniji IPSA Institut kao lideru konzorcija, u saradnji sa TZI Sarajevo i IGH Zagreb kao partnerima, dodeljen posao izrade glavnog projekta autoceste na Koridoru Vc, deonica Tarčin –Konjic. Ukupna vrednost ugovora, sa uključenim PDV-om, iznosi 6,86 miliona KM.

Počelo s radom preduzeće "JP Autoceste FbiH"Dana 31. decembra 2010. godine zvanično je prestala sa radom "Fedralna direkcija za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta".

Svu dokumentaciju, opremu i zaposlene "Federalne direkcije za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta" preuzelo je novoformirano "JP Autoceste FBiH d.o.o" sa sedištem u Mostaru, koje je i zvanično počelo sa radom od 1. januara 2011. godine.

"JP Autoceste FbiH" u skladu s već pokrenutim aktivnostima, u 2011. godinu počinje sa pozitivnim vestima, odnosno domaćoj kompaniji IPSA Institut kao lideru konzorcija, u saradnji sa TZI Sarajevo i IGH Zagreb kao partnerima, dodeljen posao izrade glavnog projekta autoceste na Koridoru Vc, deonica Tarčin –Konjic. Ukupna vrednost ugovora, sa uključenim PDV-om, iznosi 6,86 miliona KM.

Prema Rešenju broj 11/2-27-1691-15/10-04 od 24. decembra 2010. godine, IPSA Institut kao lider konzorcija u saradnji sa TZI Sarajevo i IGH Zagreb kao partnerima će raditi na  Izradi glavnog projekta autoceste na Koridoru Vc, deonica Tarčin - Konjic  od stacionaže 11+050 do stacionaže 22+150, Ref:FEDA-155-A27-2-10 u tenderskoj dokumentaciji označeno kao Lot 2. Evaluacija ponuda za Lot 1 ovoga projekta je u toku.

U JP Autoceste FBiH završena je i evaluacija za izražavanje interesa za konsultantske usluge nadzora nad izgradnjom autoceste na trasi Koridora Vc na dionici Počitelj – Bijača, poddeonica Zvirovići – Bijača.

U skladu sa dostavljenom dokumentacijom i utvrđenim kriterijima izvršeno je vrednovanje svake prijavljene kompanije ili konzorcija na osnovu čega je napravljana "kratka lista" ("short list") od šest kompanija ili konzorcija koje će biti pozvane da dostave svoje tehničke i finansijske ponude:

  1. Egis Bceom, Francuska
  2. Ove Arup & Partners Irska / Grupa Investinženjering, Hrvatska
  3. Pöyry Infra GmbH, Njemačka
  4. Roughton International, Velika Britanija
  5. SAFAGE Francuska / IRD Enginering Italija / Eptisa Servicios de Ingenieria, Španija
  6. Louis Berger, Francuska

Evropska banka za obnovu i razvoj, iz čijeg se kreditnog sporazuma finansira izgradnja i nadzor nad izgradnjom predmetne dionice dala je svoju pismenu saglasnost na odabrane kompanije i provedeni postupak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik