Početak radova na izgradnji glavne gradske magistrale vrijedne 25 miliona dolara

Bez autora
Mar 25 2012

Svečano obilježavanje početka radova na izgradnji glavne gradske magistrale (GGM) u Zenici biti održano u ponedjeljak, 26. marta u 11 sati. Početak radova, koji su povjereni konzorciju na čelu sa Euroasfaltom, zakazana je na lokaciji Pišće, na mjestu gdje je planirana izgradnja mostovnih komunikacija. Glavna gradska magistrala duga je 7,8 km u gradskom i prigradskom dijelu općine, a finansira se iz sredstava Saudijskog fonda za razvoj koji je osigurao kriditna sredstva u visini od 25 miliona američkih dolara. Gradnja će se izvoditi u dvije faze, a u Općini Zenica očekuju da će na ovaj način obezbijediti brz i protočan saobraćaj i povezati primarnu i sekundarnu uličnu mrežu sa autocestom na koridoru 5c. Rok izgradnje je 24 do 26 mjeseci.

Početak radova na izgradnji glavne gradske magistrale vrijedne 25 miliona dolaraSvečano obilježavanje početka radova na izgradnji glavne gradske magistrale (GGM) u Zenici biti održano u ponedjeljak, 26. marta u 11 sati.

Početak radova, koji su povjereni konzorciju na čelu sa Euroasfaltom, zakazana je na lokaciji Pišće, na mjestu gdje je planirana izgradnja mostovnih komunikacija.

Glavna gradska magistrala duga je 7,8 km u gradskom i prigradskom dijelu općine, a finansira se iz sredstava Saudijskog fonda za razvoj koji je osigurao kriditna sredstva u visini od 25 miliona američkih dolara.

Gradnja će se izvoditi u dvije faze, a u Općini Zenica očekuju da će na ovaj način obezbijediti brz i protočan saobraćaj i povezati primarnu i sekundarnu uličnu mrežu sa autocestom na koridoru 5c.

Rok izgradnje je 24 do 26 mjeseci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik