Počinje izgradnja olimpijskog bazena

Bez autora
Apr 02 2012

Izgradnja otvoreno-zatvorenog olimpijskog bazena u rumskom izletištu Borkovac, za koji je opština Ruma obezbedila 289 miliona dinara, započeće u ponedeljak, 2. aprila. Ovaj sportski kompleks će, osim olimpijskog i bazena za decu, imati i šljakaste terene za tenis, terene za odbojku, košarku, rukomet i fudbal, kao i parking. Projekat bazena i svih pratećih sadržaja uradila je rumska firma Projekt, dok su za izvođače radova izabrane beogradska Projektomontaža i novosadski Graditelj. Rok za završetak prve faze je jun 2013. godine, a u drugoj etapi je predviđena i izgradnja pokretne krovne konstrukcije. Bazen je objekat koji su građani Rume u svim anketama označili kao potrebu od najvećeg prioriteta. Ruma, kao grad koji se nalazi daleko od reke, nije imala uslove za bavljenje sportovima na vodi. Izgradnjom bazena omogućićemo i obuke za neplivače, prvenstveno za školsku decu i omladinu, ali i razvoj svih plivačkih sportova. Ovaj objekat će biti jedan od najsavremenijih te vrste u Srbiji.

Počinje izgradnja olimpijskog bazenaIzgradnja otvoreno-zatvorenog olimpijskog bazena u rumskom izletištu Borkovac, za koji je opština Ruma obezbedila 289 miliona dinara, započeće u ponedeljak, 2. aprila.

Ovaj sportski kompleks će, osim olimpijskog i bazena za decu, imati i šljakaste terene za tenis, terene za odbojku, košarku, rukomet i fudbal, kao i parking.

Projekat bazena i svih pratećih sadržaja uradila je rumska firma Projekt, dok su za izvođače radova izabrane beogradska Projektomontaža i novosadski Graditelj. Rok za završetak prve faze je jun 2013. godine, a u drugoj etapi je predviđena i izgradnja pokretne krovne konstrukcije.

- Bazen je objekat koji su građani Rume u svim anketama označili kao potrebu od najvećeg prioriteta. Ruma, kao grad koji se nalazi daleko od reke, nije imala uslove za bavljenje sportovima na vodi. Izgradnjom bazena omogućićemo i obuke za neplivače, prvenstveno za školsku decu i omladinu, ali i razvoj svih plivačkih sportova. Ovaj objekat će biti jedan od najsavremenijih te vrste u Srbiji - kaže predsednik opštine Ruma Goran Vuković.

Samo u rumskoj opštini živi više od 60.000 stanovnika, a izgradnjom bazena na lokaciji izletišta Borkovac steći će se uslovi za proširenje turističkih i rekreativnih kapaciteta ovog dela Srema.

Početku radova prisustvovaće predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar, a očekuje se i dolazak predstavnika vojvođanske i Vlade Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik