Počinje rekonstrukcija dijela pruge kod Mojkovca

Bez autora
Jul 04 2012

Remont pruge Mijatovo Kolo-Mojkovac počeće 6. jula, postavljanjem prvih 240 metara kolosijeka i prvim petočasovnim zatvaranjem pruge. Sredstva za Željezničku infrastukturu obezbijeđena su u okviru Instrumenta predpristupne pomoći – IPA posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori. Ove godine je, nakon dva uspješno realizovana ugovora u 2011. godini u vrijednosti od šest miliona, počela realizacija trećeg ugovora u vrijednosti od pet miliona eura iz Fonda IPA 10, od kojih će 3,985 miliona iznositi izvođenje radova, za šta je ugovor dodijeljen italijanskoj kompaniji CLF, dok će preostali 1,015 milion eura biti iskorišćen za kandidovanje projekta remonta kolosijeka u stanici Trebešica. Predviđenim remontom obuhvaćeno je 6,7 kilometara otvorene pruge, treći kolosijek u stanici Mijatovo Kolo u dužini 0,7 kilometara i izgradnja petog staničnog kolosijeka u Mojkovcu. Tokom radova pruga 'e biti zatvarana po pet sati dnevno, što je uvršteno u planirani red vožnje, te će se stoga željeznički saobraćaj odvijati nesmetano.

Počinje rekonstrukcija dijela pruge kod MojkovcaRemont pruge Mijatovo Kolo-Mojkovac počeće 6. jula, postavljanjem prvih 240 metara kolosijeka i prvim petočasovnim zatvaranjem pruge. Sredstva za Željezničku infrastukturu obezbijeđena su u okviru Instrumenta predpristupne pomoći – IPA posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori.

Iz Željezničke infrastukture je saopšteno da je ove godine, nakon dva uspješno realizovana ugovora u 2011. godini u vrijednosti od šest miliona, počela realizacija trećeg ugovora u vrijednosti od pet miliona eura iz Fonda IPA 10, od kojih će 3,985 miliona iznositi izvođenje radova, za šta je ugovor dodijeljen italijanskoj kompaniji CLF, dok će preostali 1,015 milion eura biti iskorišćen za kandidovanje projekta remonta kolosijeka u stanici Trebešica.

U saopštenju se dodaje da je predviđenim remontom obuhvaćeno 6,7 kilometara otvorene pruge, treći kolosijek u stanici Mijatovo Kolo u dužini 0,7 kilometara i izgradnja petog staničnog kolosijeka u Mojkovcu.

Najavljeno je da će tokom radova pruga biti zatvarana po pet sati dnevno, što je uvršteno u planirani red vožnje, te će se stoga željeznički saobraćaj odvijati nesmetano.

U Željezničkoj infrastrukturi očekuju da će projekat biti završen u septembru 2012. godine, nakon čega će se na pomenutoj dionici umjesto dosadašnje brzine od 30 do 50 kilometara na sat uvesti mogućnost kretanja brzinom do 80 kilometara na sat.

Planirano je da do kraja tekuće godine bude realizovano još nekoliko kapitalnih projekata, a očekuju se i nova bespovratna sredstva kroz IPA programe za 2013. godinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik