Potpisan Memorandum o razumevanju PKS i stranih komora

Bez autora
Feb 29 2012

Predstavnici stranih udruženja u okviru Ino pula (INO POOL) i Privredne komore Srbije (PKS) potpisali su Memorandum o razumevanju, kojim se utvrđuje okvir međusobnog partnerstva, radi unapređivanja saradnje. Osnovna misija Ino Pula u PKS je umrežavanje domaće i međunarodne poslovne zajednice, kroz zajedničko korišćenje resursa i sinergije PKS i stranih privrednih udruženja i asocijacija, aktivnih u Srbiji. Ino pul, u okviru PKS, koji umrežava domaću i međunarodnu poslovnu zajednicu, zajedničkim korišćenjem resursa PKS, prošle godine pružio je stručnu pomoć predstavnicima oko 4.000 kompanija i poslovnih ljudi, od osnovnih informacija o određenom tržištu, do konkretnih informacija o određenom proizvodu.

Potpisan Memorandum o razumevanju PKS i stranih komoraPredstavnici stranih udruženja u okviru Ino pula (INO POOL) i Privredne komore Srbije (PKS) potpisali su Memorandum o razumevanju, kojim se utvrđuje okvir međusobnog partnerstva, radi unapređivanja saradnje.

Osnovna misija Ino Pula u PKS je umrežavanje domaće i međunarodne poslovne zajednice, kroz zajedničko korišćenje resursa i sinergije PKS i stranih privrednih udruženja i asocijacija, aktivnih u Srbiji.

Ino pul, u okviru PKS, koji umrežava domaću i međunarodnu poslovnu zajednicu, zajedničkim korišćenjem resursa PKS, prošle godine pružio je stručnu pomoć predstavnicima oko 4.000 kompanija i poslovnih ljudi, od osnovnih informacija o određenom tržištu, do konkretnih informacija o određenom proizvodu.

Sekretar Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom PKS Olivera Kiro pozvala je danas članice Pula da finansijski pomognu projekat “Virtuelna vitrina” Ino pula, vredan nešto manje od 50.000 evra. Svakodnevni zahtevi i upiti, ponuda i tražnja privrednika našli bi se na svojevrsnoj berzi, dok bi viši nivo podrazumevao virtuelnu berzu aktuelnih projekata i umrežavanje, održivo na dugi rok. Projekat predviđa i formiranje virtuelnog ino paviljona, u kojem bi bila postavljena izložba prezentacija srpske privrede i članica Ino pula.

Članicama Ino pula, kojih ima 18, priključila se i Ambasada Izraela u Beogradu, jer u ovom obliku umrežavanja udruženja vidi mogućnost povećanja robne razmene dveju zemalja koja iznosi svega 50 miliona evra, zatim šansu da se privreda Srbije i mogućnosti za investiranje predstave izraelskim kompanijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik