Potpisan Memorandum o saradnji Srbije i Švedske u oblasti železnice

Bez autora
Mar 21 2010

Memorandum o saradnji u oblasti železničkog saobraćaja potpisali su u petak ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić i ambasador Švedske u Beogradu Krister Bringeus. Taj dokument predviđa pružanje pomoći srpskoj železnici u oblasti novih tehnologija, učešće švedskih stručnjaka u izradi projektne dokumentacije za potrebe JP "Železnice Srbije", kao i obrazovanje mešovite srpsko-švedske radne grupe za saradnju. Ministarstvo za infrastrukturu predlaže saradnju po pitanju nabavke teretnih vagona, elektromotornih i dizel-motornih vozova za prevoz putnika, modernizacije kapaciteta za održavanje voznih sredstava, nabavke mehanizacije i opreme za održavanje infrastrukture, kao i nabavke mobilnih manipulatora za utovar i istovar robe.

Potpisan Memorandum o saradnji Srbije i Švedske u oblasti železniceMemorandum o saradnji u oblasti železničkog saobraćaja potpisali su u petak ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić i ambasador Švedske u Beogradu Krister Bringeus.

Taj dokument predviđa pružanje pomoći srpskoj železnici u oblasti novih tehnologija, učešće švedskih stručnjaka u izradi projektne dokumentacije za potrebe JP "Železnice Srbije", kao i obrazovanje mešovite srpsko-švedske radne grupe za saradnju.

Ministarstvo za infrastrukturu predlaže saradnju po pitanju nabavke teretnih vagona, elektromotornih i dizel-motornih vozova za prevoz putnika, modernizacije kapaciteta za održavanje voznih sredstava, nabavke mehanizacije i opreme za održavanje infrastrukture, kao i nabavke mobilnih manipulatora za utovar i istovar robe.

Srbija je zainteresovana i za saradnju na izgradnji kontejnerskih terminala na Koridoru 10 i u nabavci novih informacionih tehnologija, kao i u oblasti digitalizacije telekomunikacione mreže "Železnica Srbije" optičkom infrastrukturom.

Postoji veliki interes švedskih kompanija za potpisivanje ovog memoranduma, pri čemu je kompanija "Erikson" zainteresovana za nastup na srpskom tržištu u oblasti signalizacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik