Potpisani okvirni sporazumi o održavanju

Bez autora
Jul 19 2012

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona potpisalo je četverogodišnje Sporazume o uvjetima i održavanju regionalnih cesta na području Kantona sa najpovoljnim ponuđačima. Sporazumima je obuhvaćeno 364,3 kilometra regionalnih cesta u vrijednosti 15,22 miliona KM. Resorni ministar Raif Seferović je potpisao sporazum za lot 1, na koji nije uložena žalba, sa firmom Almy-transport d.o.o. Zenica, za period od 23. novembra 2011. do 21. novembra 2015. Dužina dionica Lašva-Zenica-Nemila, Nemila-Bistričak-granica FBiH, Zenica-Čajdraš-Vjetrenice-granica ZDK, Čajdraš- Stranjani-Ovnak-granica ZDK je 76,5 km, a vrijednost ugovora 3,48 miliona KM. Nakon provedenog žalbenog postupka za lot-ove 2, 3, 4 i 5, ministar Seferović je potpisao i ove Sporazume sa izvođačima, za period od 2. jula 2012. do 2. jula 2016. Lot 2 će održavati Rial-šped d.o.o. Doboj Istok sa izvođačima Dobojputevi d.o.o. Doboj Jug i Hajdić d.o.o. Maglaj. Dužina dionica Žepče-Zavidovići-Maglaj-granica FBiH, Novi Šeher-Tešanj-Jelah-granica FBiH je 77,7 kilometara, vrijednosti 4,65 miliona KM.

Potpisani okvirni sporazumi o održavanjuMinistarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona potpisalo je četverogodišnje Sporazume o uvjetima i održavanju regionalnih cesta na području Kantona sa najpovoljnim ponuđačima.

Sporazumima je obuhvaćeno 364,3 kilometra regionalnih cesta u vrijednosti 15,22 miliona KM.

Resorni ministar Raif Seferović je potpisao sporazum za lot 1, na koji nije uložena žalba, sa firmom Almy-transport d.o.o. Zenica, za period od 23. novembra 2011. do 21. novembra 2015. Dužina dionica Lašva-Zenica-Nemila, Nemila-Bistričak-granica FBiH, Zenica-Čajdraš-Vjetrenice-granica ZDK, Čajdraš- Stranjani-Ovnak-granica ZDK je 76,5 km, a vrijednost ugovora 3,48 miliona KM.

Nakon provedenog žalbenog postupka za lot-ove 2, 3, 4 i 5, ministar Seferović je potpisao i ove Sporazume sa izvođačima, za period od 2. jula 2012. do 2. jula 2016. Lot 2 će održavati Rial-šped d.o.o. Doboj Istok sa izvođačima Dobojputevi d.o.o. Doboj Jug i Hajdić d.o.o. Maglaj. Dužina dionica Žepče-Zavidovići-Maglaj-granica FBiH, Novi Šeher-Tešanj-Jelah-granica FBiH je 77,7 kilometara, vrijednosti 4,65 miliona KM.

Lot 3 je dobio Trgošped d.o.o. Kakanj sa izvođačem Mušinbegović d.o.o. Visoko. Dužina dionica Bilješevo-Kakanj-Čatići-Visoko-Podlugovi-granica ZDK, Čatići-Kraljeva Sutjeska-Ponijeri, Visoko-Kiseljak-granica ZDK je 80,6 km, a vrijednost je 3,26 miliona KM. Lot 4 će održavati Porobić d.o.o. Zavidovići. Dužina dionica Ribnica-Olovo-Han Pijesak-granica FBiH, Olovo-Sokolac-granica FBiH je 65,1 km, vrijednosti 2,15 miliona KM. Lot 5 je dodijeljen MGV Gradnji d.o.o. Zavidovići. Dužina dionica Zavidovići-Kamenica-Ponijeri, Zavidovići-Ribnica, Ribnica-Banovići-granica ZDK je 64,4 km, vrijednosti 1,68 miliona KM.

"Za četiri lot-a, na koja su uložene žalbe, izdali smo naloge izvođačima sa kojima smo ranije potpisali ugovore za održavanje regionalnih cesta. Tako da nismo imali „nepokrivene" dionice regionalnih puteva. Javnost je upoznata da nam velike probleme predstavljaju žalbeni postupci koji dugo traju. Stoga, moram i ovom prilikom istaći da je Zakon o javnim nabavkama katastrofalan i da nećemo odustati od njegovih izmjena”, kazao je ministar Seferović.

Iz Press službe ZDK su saopštili kako Zeničko-dobojski kanton obuhvatata 442 kilometra regionalnih cesta. Potpisani sporazumi obuhvataju 364,3 kilometra regionalnih cesta, a za preostalih 77,7 kilometara, odnosno, dionice Podlugovi-Breza-Vareš-Podkamensko i Vareš (Pogar)-Kraljeva Sutjeska (Ratanj) u toku je žalbeni postupak u Uredu za razmatranje žalbi BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik